Vabljeni v šolo diabetesa v Gornjo Radgono

  • UR
  • torek, 08. november 2016

Sladkorna bolezen je kronična in z njo človek živi ves čas, vsak dan, ob ustrezni edukaciji pa je življenje z njo tako za bolnika kot njegove najbližje občutno lažja. Zavod Viva skupaj z diabetologi iz murskosoboške bolnišnice zato organizira Šolo diabetesa za diabetike iz Pomurja. V njej bodo udeležene bolnike in njihove svojce skušali čim bolj seznaniti z različnimi vidiki bolezni in načini njenega obvladovanja. Šole so del vseslovenskega projekta zdravstvenega opismenjevanja z naslovom Govori jezik zdravja!, s katerim želimo skupaj s stroko dvigniti zdravstveno pismenost med kroničnimi bolniki.

Kako bodo šole potekale? Vodil jih bo izkušen diabetolog Zorančo Trpkovski iz Splošne bolnišnice Murska Sobota skupaj z medicinsko sestro edukatorko, oblikovane pa bodo kot interaktivne delavnice, na katerih bodo udeleženci lahko postavljali vprašanja, s katerimi se vsakodnevno srečujejo ob svoji bolezni. Med razgovorom se bodo lahko seznanili z vsemi pomembnimi vidiki diabetesa ali svoje znanje samo osvežili, izvedeli vse o novih načinih zdravljenja, pravilni prehrani in vzdrževanju zdrave teže ter o načinih za preprečevanje zapletov bolezni. Strokovnjaki bodo odgovorili tudi na vsa njihova vprašanja in jim pomagali razreševati konkretne težave, saj se vsi zavedamo, da življenje s kronično boleznijo prinaša številne nepredvidene situacije.

V Šolo bodo povabljeni vsi bolniki, tako tisti, ki so diagnozo dobili pred kratkim, kot tisti, ki se z boleznijo spoprijemajo že leta, več kot dobrodošli pa so tudi svojci. Ti so pomemben člen v dobri obravnavi sleherne kronične bolezni, zlasti diabetesa.

Šole se bodo začele novembra. Šola bo trajala približno dve uri, izbirate pa lahko med naslednjimi datumi: 22. ali 29. ali 30. november ali 5. ali 8. december ob 16. uri v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni in bodo brezplačne. Če bi se tudi vi želeli udeležiti enega od terminov Šole diabetesa, nas pokličite na tel. št. 051 687 117 ali nam pišite po elektronski pošti na maja.sotlar@zavodviva.si.
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki