Sprehod za spomin

  • četrtek, 22. september 2016

Mesec september je mesec Alzheimerjeve bolezni in tradicionalna prireditev, ki jo pripravi Spominčica je Sprehod za spomin.

Letos bo v soboto, 24. septembra, da se ga bo, na dela prost dan, lahko udeležilo še več ljudi kot sicer. Sprehod se bo začel ob 10. uri in bo potekal od Moderne galerije do Magistrata, kjer bo udeležence sprejel podžupan Dejan Crnek, in nazaj. Sicer pa bo dogajanje v zvezi s Svetovnim dnevom Alzheimerjeve bolezni in dejavnostjo Spominčice, potekalo še na dveh lokacijah, na Prešernovem trgu in pred Tivolskim gradom.

Pred Moderno galerijo se bomo začeli zbirati ob 10. uri, ob 10.30 se bo pridružil podžupan Dejan Crnek, kjer mu bo predsednica Spominčica, Štefanija L. Zlobec predala majico Spominčice. Začel se bo tudi kulturni program, ki bo trajal do 11.15, ko se pripeljeta dve vozili Kavalir, ki bosta popeljali gibalno ovirane udeležence na Sprehod za spomin.

Ob 11.35 se bomo ustavili pri stojnici Spominčice na Prešernovem trgu in nato nadaljevali sprehod do Mestne hiše, kjer bo sprejem za udeležence Sprehoda za spomin. Z Magistrata se bomo vrnili pred Moderno galerijo. Pred Tivolskim gradom bo INFO točka Spominčice, kjer bo na voljo informativno gradivo.


Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki