Naj zavlada pozitivna psihologija :)

(Foto: Shutterstock)

V okviru ciklusa predavanj Pozitivna psihologija, ki ga že četrto leto v Cankarjevem domu organizirajo mag. Nastja Mulej, Blanka Tacer in Urša Černigoj, je aprila o vzgoji otrok v potrošniškem svetu predaval Viljem Ščuka, dr. med., šolski zdravnik in psihoterapevt.

Njegovo ključno sporočilo je, da otroci za življenjsko srečo ne potrebujejo podkupovanja in denarnega nagrajevanja, potrebujejo pa ljubezen, odgovornost in spodbudo.

Pozitivna psihologija raziskuje človekove vire in moči. Odkriva, kako človek razvija ustvarjalnost, pogum, zanos, upanje, dobra čustva in prepričanja, optimizem. Njeno glavno strokovno vprašanje je, kako prispevati h kakovosti človekovega življenja. Uspešni ne postanemo s popravljanjem svojih napak, temveč z odkrivanjem in razvijanjem svojih zmožnosti, je eno od spoznanj pozitivne psihologije.

Ker zanjo vlada čedalje večje zanimanje, so se tri zgoraj omenjene entuziastke odločile, da septembra organizirajo kar Maraton pozitivne psihologije s predavanji in pogovori vsaki dve uri od 8.30 tja do 24. ure. Prijavite se lahko že zdaj na spletnem naslovu maratonpozitivnepsihologije.si, kjer dobite tudi podrobnejše informacije o tem maratonu pozitive psihologije.
Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki