Mobilna aplikacija Urbana

Ljubljančani, obiskovalci Ljubljane in drugi uporabniki mestne kartice Urbana lahko z mobilno aplikacijo Urbana plačujete vožnjo z avtobusi LPP, storitve parkirišč, prevoz z vzpenjačo na Ljubljanski grad, BicikeLJ in uporabo storitve SMS parking. Mobilna aplikacija Urbana je na voljo na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android 4.4. ali več in vključeno NFC-povezljivostjo, vključuje pa uporabo virtualne vrednostne kartice Urbana in številne druge dodatne možnosti.

Uporabniki mobilne aplikacije Urbana plačujete na dotik, saj odklenjen mobilni telefon le prislonite na validator, transakcija pa se opravi v trenutku. Tako za plačevanje ne potrebujete več denarja ali plastičnih kartic. S storitvijo Urbana se je Ljubljana tako pridružila naprednim evropskim prestolnicam, ki tovrstni način plačevanja storitev že omogočajo.

Namestitev mobilne aplikacije Urbana je brezplačna, pred uporabo morate le napolniti račun, in sicer z Moneto, prek Urbanomata ali drugih prodajnih mest, kot so kioski, bencinski servisi, trgovine itd. Uporaba mobilne aplikacije je enostavna, poleg plačevanja pa so v aplikaciji na voljo tudi uporabni vsebinski sklopi. Mobilna aplikacija tako vsebuje seznam lokacij, kjer si lahko izposodite ali vrnete kolesa Bicikelj, seznam javnih parkirišč in javnih parkirnih hiš ter avtobusnih postajališč. Prednost aplikacije je tudi prikaz omenjenih lokacij glede na vašo trenutno lokacijo in plačilo ali podaljšanje parkirnine s pomočjo storitve SMS parking. Pri načrtovanju poti pa je nadvse dobrodošel pregled prostih parkirnih mest na parkiriščih in prostih koles za izposojo.

Več na telekom.si.

Liljana Mervic

doc. dr. Liljana Mervic dr. med. spec. dermatovenerologije

Postavi vprašanje

Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Nikša Šegota

prim. asist. mag. Nikša Šegota dr. med. spec. internist pulmolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki