Četrti Hospickafe

  • UR
  • ponedeljek, 23. maj 2016

V torek, 24. maja 2016, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti.

Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Pogovor o žalovanju otrok bo ob donedavni vodji programa Žalujoči otroci Urški Cvetkovič ter pričevalki, ki je izgubila otroka in pozna žalovanje otrok, Alenki Zega, usmerjala prostovoljka Slovenskega društva hospic Manca Košir. V goste so povabile psihoterapevta Tomaža Flajsa, avtorja članka Otrok in smrt, ki ima izkušnje s tabora žalujočih otrok LEVJESRČNI.

Razmišljanje bo navdihovala knjižica Lea Buscaglia Jesen listka Timija, po kateri so pripravili predstavo prostovoljci Slovenskega društva hospic.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

                                       »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«
Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Vsi Viva strokovnjaki