Prireditev Skupaj Z in Za multiplo sklerozo

21. maja ste med 9.00 in 14.00 uro vabljeni na Glavni trg v Mariboru, kjer bo prireditev z naslovom Skupaj Z in Za multiplo sklerozo (ob svetovnem dnevu multiple skleroze 25. maja).

V okviru prireditve bodo postavili poseben Poligon drugačnih, ki bo na inovativen način predstavljal življenjske preizkušnje bolnikov z omenjeno boleznijo. Tako se bo mogoče preizkusiti v premagovanju kratke proge z invalidskim vozičkom, premagovanju posameznih ovir ter na koncu še v spretnostni vožnji. Organizator dogodka je že drugo leto zapored društvo Humanitarček, v katerem se ukvarjajo predvsem z delom z brezdomnimi in starostniki. Velik del njihovih članov oboleva za multiplo sklerozo, a so v društvu aktivni kot vsi ostali.

Prireditev je tako na eni strani poklon njim, na drugi strani pa opomin, da postaja multipla skleroza vedno pogostejša nevrološka diagnoza, predvsem med mladimi. Vsa zbrana sredstva bodo namenili Nevrološkemu oddelku UKC Maribor za nakup (pre)potrebnih pripomočkov, ki so ključnega pomena pri rehabilitaciji bolnikov po posameznih zagonih in jim omogočajo ponovno vključevanje v vsakodnevne aktivnosti.