Pospeši ritem – brezplačni tekaški treningi

Pričenja se sezona teka in strokovnjaki opozarjajo, da še vedno veliko število ljudi teče z napačno tekaško tehniko, zaradi česar se pojavijo preobremenitveni procesi, ki dolgoročno vodijo v poškodbe.

Tek je pri nas izredno priljubljena dejavnost, to pa se odraža tudi v čedalje obsežnejši ponudbi različnih maratonov in tekaških prireditev, ob katerih lahko hitro precenimo svoje tekaške sposobnosti. Z namenom učenja pravilne tekaške tehnike in vzpostavljanja pozitivnega odnosa do aktivnega načina življenja Coca-Cola Slovenija že drugo leto zapored pričenja projekt Pospeši ritem.

Projekt je namenjen popolnim začetnikom kot tudi rekreativnim tekačem, ki želijo izboljšati svojo tekaško tehniko pod strokovnim vodstvom. Brezplačni tekaški treningi bodo zaradi velikega zanimanja letos od 19. aprila do 30. junija na kar devetih lokacijah, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Ajdovščini, Moravskih Toplicah, Novem mestu in na Bledu (vsak torek in četrtek od 18.30 do 20.00 ure). Jure Košir, nekdanji vrhunski športnik danes pa navdušen rekreativni tekač tudi letos ostaja ambasador projekta Pospeši ritem in se bo tekačem na treningih pridružil na vseh lokacijah.
Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Liljana Mervic

doc. dr. Liljana Mervic dr. med. spec. dermatovenerologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki