Znanstveno dokazana učinkovitost Donata Mg ob zaprtju

Urejena prebava vpliva na dobro telesno počutje. Čeprav ima vsak človek svojevrsten ritem presnove, bi morala zdrava oseba opraviti veliko potrebo najmanj enkrat dnevno. Težave s presnovo so pogosto posledica modernega načina življenja, ki je povezan z neustreznim vnosom vode, prehrane, ki je siromašna z vlakninami, povečanim vnosom mlečnih izdelkov, pogosto uporabo odvajal, premalo gibanja in stresa.

Donat Mg je že več generacij poznan kot naravna mineralna voda, ki blagodejno učinkuje na prebavo. Znanje o pozitivnih učinkih Donata Mg, je zdaj tudi znanstveno dokazano s klinično raziskavo, izvedeno skladno z vsemi pravili stroke, ki veljajo za klinična preskušanja zdravil*.

Če torej občutite zaprtost oziroma opazite, da blato odvajate manj kot enkrat dnevno, ne posezite takoj po odvajalih, pač pa poskusite spremeniti svoje prehranske navade in življenjski slog.

Poskusite lahko z naslednjimi prijemi:
  • popijte dva do štiri kozarce vode dnevno,
  • zjutraj uživajte tople napitke,
  • uživajte več sadja in zelenjave,
  • jejte slive in otrobe,
  • pijte 2 kozarca Donat Mg dnevno.

Za več informacij obiščite donatmg.eu.*Ocena varnosti in učinkovitosti naravne mineralne vode Donat Mg® v zvezi z delovanjem črevesa; randomizirano, s placebom nadzorovano, dvojno slepo klinično preskušanje – objavljeno v reviji European Journal of Nutrition.


Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki