Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Jogurt v nadzoru krvnega pritiska

(Foto: Diana Anđelić)

Ženske, ki vsaj pet dni v tednu na svoj jedilnik uvrstijo jogurt, imajo v povprečju za 20 odstotkov manjše tveganje za previsok krvni pritisk.
Jogurt je izkazal še močnejši pozitiven učinek na krvni pritisk od nemastnega mleka in sira, s katerima so že prej povezovali manj tveganja za hipertenzijo. Povezava med uživanjem jogurta in manjšim tveganjem za previsok krvni pritisk je bila najbolj izražena pri tistih ženskah, ki so že sicer uživale uravnoteženo prehrano z visokim deležem zelenjave, sadja, oreščkov in stročnic.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

jogurt

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.