Med in cimet za vitko postavo in oster um

(Foto: Shutterstock)

Čeprav ta kombinacija ne obljublja čudežnih rezultatov, pa lahko ob pravilnih prehranskih navadah zagotovo pospeši proces hujšanja. Med vsebuje antioksidante in encime, ki pozitivno delujejo na zdravje, cimet pa pospešuje delovanje presnove in uravnava raven holesterola.

Kombinacija teh dveh živil je mogočen dvojec, ki lahko pomaga lažje doseči in ohraniti zdravo telesno težo. Zmešajte pol žličke cimeta v skodelico vroče vode. Pustite, da se ohladi in dodajte žličko medu. Mešanico popijte takoj, ko vstanete in vsaj pol ure počakajte z zajtrkom. Med in cimet bosta revitalizirala prebavni sistem, pospešila delovanje presnove in pomagala pri ohranjanju stabilne ravni sladkorja ves dan.

Med obroki vam bo mešanica cimeta in medu pomagala pri nadzoru in uravnavanju apetita. Med bo dvignil raven energije, cimet pa bo uravnaval raven sladkorja. Mešanica cimeta in medu vam bo pomagala, da ostanete osredotočeni in ne posežete po grižljajih. V večernih urah je zelo pomembno, da ne grizljamo, mešanica medu s cimetom pa bo pri tem v pomoč. Te kombinacije ni težko uživati na prazen želodec, zaradi česar je odlična v večernih urah. Med bo preprečil hlepenje po sladkem, cimet pa bo spodbudil delovanje prebave. Za dober spanec pojejte žličko medu s cimetom vsaj dve uri prej, preden se odpravite v posteljo.
Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki