Vabljeni na druženje Hospickafe

  • UR
  • sreda, 10. februar 2016

Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij vabita vsak zadnji torek v mesecu v knjigarno Konzorcij na druženje
Hospickafe - »Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Prvi Hospickafe bo v torek, 23. februarja 2016, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Pogovor bo ob predsednici Renati Roban usmerjala prostovoljka Slovenskega društva hospic Manca Košir, ki je v goste povabila zdravnico Urško Lunder, avtorico knjige Odprto srce: izkušnje in spoznanja ob umiranju in smrti, in filmskega režiserja Jana Cvitkoviča, ki predlaga uvedbo predmeta Smrt že v osnovne šole. Pogovor bo navdihovala tudi knjiga ameriškega kirurga in pisatelja Atula Gawande Minljivost.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!