Popravite razpoloženje sebi in drugim

(Foto: Shutterstock)

Če ste vstali z levo nogo in vam gre vse okoli vas na živce, še ne pomeni, da morajo vsi trpeti vašo slabo voljo, takšen dan pa ni niti pretirano produktiven. Zato popravite svoje razpoloženje ob naslednjih nasvetih.

Začnite dan z velikim kozarcem vode, saj je za padec razpoloženja in malodušje lahko kriva dehidracija. Voda obnavlja energetsko raven, zato se utegnete kmalu počutili malo bolje. Nato se spomnite nečesa lepega, kar se vam je zgodilo v zadnjem času, in si v mislih hitro prevrtite celotno dogajanje. Intenzivno razmišljanje o pozitivnih dogodkih enako hitro popravlja razpoloženje. Pojejte nekaj oreščkov, ki zaradi svoje sestave blagodejno vplivajo na razpoloženje. Kalcij iz mandljev zmanjšuje tesnobnost, omega-3 maščobne kisline iz orehov omilijo potrtost, brazilski oreščki, polni selena, pa dvigujejo razpoloženje.

Dobra ideja je tudi, da podelite nekaj komplimentov ljudem okoli sebe, saj se pozitivna energija takoj vrne, nasmeh, ki ga boste s poklonom pričarali na obrazu drugih, pa se bo zarisal tudi na vašem obrazu. Smeh je univerzalno zdravilo za boljše razpoloženje. Če nič od tega ne vžge, se postavite pred ogledalo in si obraz zmasirajte s krožnimi gibi, kar bo spodbudilo krvni obtok, vam vrnilo barvo na lica in vas osvežilo, kar bo v trenutku delovalo tudi na vaše razpoloženje.
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki