Encim Kit za vitkost

(Foto: Shutterstock)

Če bi onesposobili encim Kit, bi s tem onemogočili povečanje telesne mase, in to ne glede na količino zaužite hrane, so pokazali testi, opravljeni na živalih.

Encim Kit je znan po svoji vlogi pri razvoju debelosti in z njo povezanih presnovnih motenj. Navzoč je v celicah imunskega sistema ter vključen v razvoj matičnih in krvnih celic. Poleg tega uravnava delovanje jeter ter vpliva na delovanje osrednjega živčnega sistema in na izločanje inzulina. Z deaktivacijo tega encima so bile laboratorijske živali zaščitene pred sladkorno boleznijo tipa 2, sporočajo znanstveniki iz nemškega centra za raziskave raka. Prepričani so, da njihovo odkritje potrjuje, da so debelost, metabolični sindrom in sladkorna bolezen tipa 2 posledice kroničnih vnetnih procesov v maščobnem tkivu. Odvečno maščobno tkivo vsebuje večje količine skoraj vseh tipov imunskih in vnetnih celic.
Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki