Zdravnik na dosegu roke

Družba Telekom Slovenije s svojo celovito poslovno politiko deluje v skupno dobro. V skrbi za sočloveka še posebno pozornost namenja skrbi za zdravje. Z leti namreč naše zdravje postaja vedno bolj pomembno in s tem se tudi vsebina naših skrbi spreminja. Da bi pregnali vsaj delček skrbi, poskrbite za redne zdravniške preglede in na vsako vprašanje poiščite ustrezen odgovor, saj bo sicer skrb za zdravje prevzela nadzor nad vašim življenjem. Z leti se tudi razširi krog ljudi, za katere nas neprestano skrbi. Upravičeno ali ne, skrb za zdravje je tako rekoč skrb za življenje in prav je, da ji namenite vso svojo pozornost.

Kadar vas skrbi za sorodnike ali prijatelje, ki imajo zdravstvene težave, in ne morete biti 24 ur na dan ob njih, vam je lahko v veliko oporo zdravnik, ki je zanje dosegljiv vsako minuto dneva. Vaš osebni zdravnik vam je sicer na voljo med uradnimi urami, pa vendar zdravje ne gleda na uro. Idealno bi bilo, če bi bil zdravnik pripravljen 24 ur na dan in sedem dni v tednu odgovarjati na vprašanja glede vaših zdravstvenih bojazni oziroma dejanskih težav. Veliko hitreje se boste odločili za obisk pri zdravniku, če boste lahko že prvi dvom, ki se bo pojavil, razrešili po telefonu. Pogosto je namreč dovolj, da oseba s težavo sliši strokovni zdravniški nasvet ter se tako izogne nepotrebnemu obisku zdravnika in dolgim čakalnim vrstam.

Telekom Slovenije je v ta namen v sodelovanju s podjetjem Doktor 24 pripravil storitve zdravniške pomoči na daljavo − SOS Mobilni, SOS Doma in SOS Zdravnik, ki prinašajo občutek varnosti, so vedno pri roki in enostavne, saj delujejo z enim klicem oziroma pritiskom na SOS-gumb na mobilnem ali fiksnem telefonu. Pomoč je še posebej primerna za starejše in za mlade družine. Ker predvsem neizkušeni starši precenijo simptome, jim ta podpora lahko še kako koristi, saj jim prihrani veliko obiskov pri zdravniku in odvečnih skrbi.

Storitev SOS Zdravnik je 24-urna zdravniška linija, preprosta in učinkovita. Omogoča vam, da se kadarkoli posvetujete z zdravnikom in tako pridobite strokovne odgovore na svoja vprašanja, prosite za nasvet v primeru poškodb ali slabšega počutja, prejmete podrobnejša navodila za jemanje zdravil, se seznanite z njihovimi stranskimi učinki ipd. Osnovne informacije in zdravniška pomoč so vam 24 ur na dan na voljo kar prek telefona, in sicer s klicem na številko 01 23 45 000. Storitev je mogoče vključiti kar prek SMS-sporočila, pri čemer morate v sporočilo napisati ZDRAVNIK VKLOP in ga poslati na številko 3100. Storitev lahko brezplačno preizkusite v preizkusnem obdobju do 30. 6. 2015. Po tem datumu pa se bo storitev do konca leta zaračunavala po polovični ceni 3,5 evra za 30 dni.

Storitev SOS Doma vključuje telefon, ki ima na zadnji strani SOS-gumb. Ob pritisku na ta gumb se sproži klic v klicni center, kjer koordinirajo nadaljnje postopke. Po vnaprej določenih željah uporabnika lahko tudi obvestijo svojce ali druge osebe. Klicni center lahko do pacienta napoti nujno medicinsko pomoč, gasilsko službo ali policijo. Če ne gre za nujno stanje, pa vas lahko poveže z zdravnikom, ki vam bo dal strokovni nasvet. Osnovno storitev pri paketu SOS Doma lahko nadgradite s senzorjem za dim in plin, senzorjem za gibanje, sistemom za daljinsko odpiranje vrat, opomnikom in delilnikom tablet, senzorjem za padec in uro z SOS-gumbom.

Storitev SOS Mobilni pa vključuje poseben mobitel z velikimi tipkami in velikim prikazom črk, ki ima na zadnji strani vgrajen SOS-gumb, vsebuje detektor padca in prek GPS-signala omogoča lociranje uporabnika v primeru, ko potrebuje pomoč. SOS-gumb deluje tudi v primerih, ko je mobitel izključen. Uporabniki lahko izbirajo med dvema različnima načinoma obveščanja. Tako lahko izberejo SOS Mobilni s povezavo s klicnim centrom in vključeno storitvijo SOS Zdravnik ali SOS Mobilni s povezavo s svojci in vključeno storitvijo SOS Zdravnik.

Preverite ponudbo in poskrbite za svoje zdravje. Za več informacij obiščite telekom.si in doktor24.si ali pokličite 08 200 82 40.

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki