Kozmetika Mirati

Po skoraj treh letih raziskav, razvoja in skrbni izbiri sestavin MIRATI predstavlja prve unikatne izdelke, ustvarjene v Sloveniji. Filozofija kozmetike MIRATI izhaja iz ljubezni do narave in medsebojnega povezovanja ljudi. Slovenska blagovna znamka naravne kozmetike je rezultat dela mlade inovativne ekipe, ki je svoje znanje odlično izkoristila in glavno sestavino poiskala pri njenem izboru, kjer je najboljša.

Kozmetika MIRATI se je začela s spoznanjem  zdravilnih lastnosti prečiščenega masla gi (ghee). V skrbnem procesu pridelave  se maslo loči v tri glavne plasti: vodo, maslo in trde snovi. Prešiščenje masla zagotovi, da ostane le 100 % zdravo maslo s kvalitetnimi lastnostmi,  ki odlično skrbijo za kožo. Prečiščeno maslo je bogat vir antioksidantov,  ki upočasnujejo staranje kožnih celic, zmanjšujejo gubice in izboljšujejo elastičnost kože. Maslo gi vsebuje tudi koristne linolne in lavrinske kisline ter je bogato z vitamini A, D, E in K.

Stanje kože je odvisno od mnogih dejavnikov, kot so ekstremne vremenske razmere (mraz, UV žarki), močno potenje (športne aktivnosti, savnanje), prehrana, starost, kemikalije, s katerimi pridemo v stik pri vsakodnevni uporabi mil in detergentov, genetska zasnova ter njena povezava z boleznimi ter nošenje grobih oblačil. Posledice so vidni znaki in spremembe na koži, zato jo je potrebno ustrezno zaščititi in negovati. Bistvena je uporaba vlažilnih krem, ki kožo obdajo z zaščitnim slojem. Ta zaščitni sloj preprečuje izgubo vode s tem, da zadrži vodo v koži in tako poskrbi za ustrezno hidratacijo.

MIRATI izdelki so narejeni iz edinstvene kombinacije masla gi, naravnih sestavin in organskih eteričnih olj, ki kožo odlično navlažijo, nahranijo, ji nudijo zaščito, pomagajo zadržati naravno količino vlage v koži, jo ohranjajo zdravo in uravnoteženo. Izdelki vsebujejo le sestavine, za katere je bilo potrjeno, da ugodno vplivajo na telo. Tako so izločeni parabeni, sintetične dišave, SLS in ftalati. Izdelki tudi niso testirani na živalih. Kozmetika MIRATI je  primerna za nego suhe in normalne kot tudi dehidrirane in občutljive kože. MIRATI kozmetika navlaži in oskrbi kožo s potrebnimi vitamini in hranilnimi snovmi, ki pomagajo, da koža ostane lepa in zdrava.

Embalaža, ki jo MIRATI uporablja, je okolju prijazna in jo je mogoče reciklirati. Steklenička pri losjonu in tubah so inovativno in ekološko oblikovane, ohranjajo vsebino svežo dlje časa, ne spreminjajo oblike in omogočajo, da lahko iz njih iztisnemo več vsebine v primerjavi s podobnimi embalažami.

MIRATI se zaveda, kako uporaba kozmetike vpliva na kožo, in kakšen vpliv ima njena uporaba na okolje. To je tudi razlog, da se zavzema vsako leto 10 % zaslužka podariti v različne dobrodelne namene. Proti koncu vsakega leta bodo uporabniki kozmetike MIRATI imeli priložnost izbrati organizacijo ali društvo oziroma namen, za katerega bi želeli, da prejme prispevke.

Več o kozmetiki MIRATI na miraticosmetics.com.


Galerija
Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Vsi Viva strokovnjaki