Kot da ne bi imeli dovolj skrbi s tem, kaj in koliko jesti – zdaj se
moramo ukvarjati še z varnostjo posode, v kateri pripravljamo hrano.
Kuhinjska posoda je bila pogosto predmet polemik, povezanih z zdravjem. V
sedemdesetih letih je veljalo prepričanje, da aluminij povzroča
Alzheimerjevo bolezen, kar je pripeljalo do znatnega zmanjšanja njegove
uporabe, čeprav teorija ni bila nikoli dokazana.
Bakrena posoda
lahko med kuhanjem sprosti določeno količino te kovine, kar lahko
povzroči slabost in drisko. Tudi železo lahko povzroči nekatere
zdravstvene težave, medtem ko za nerjavno jeklo velja, da je povsem
varno. Tovrstne dileme so povezane tudi s teflonsko posodo.
Irma Škoro dr. dent. med.
asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije
mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze