Telekom Slovenije namenja zdravju posebno pozornost

Družba Telekom Slovenije s svojo celovito poslovno politiko deluje v skupno dobro. V skrbi za sočloveka še posebno pozornost namenja skrbi za zdravje. Pomagal je tudi raznim zdravstvenim ustanovam z nakupom večjih medicinskih pripomočkov, na pomoč je priskočil tudi osebam z okvarami sluha in vida, v svojih prodajnih centrih ima tudi polavtomatske defibrilatorje, tj. naprave, ki omogočajo hitro in enostavno zagotavljanje pomoči v primeru zastoja srca, prav tako pa prek Telekomovih centrov omogoča zbiranje mobitelov, polnilnikov in baterij za njihovo okolju prijazno odstranitev. V okviru SMS-donacij omogoča zbiranje prostovoljnih prispevkov za delovanje dobrodelnih organizacij, ki nato poskrbijo za ustrezno delitev med pomoči potrebne. Projektov, ki jih finančno ali kako drugače podpira Telekom Slovenije, je resnično veliko. Najti jih je mogoče prav na vseh področjih človekovega delovanja.

Pomoč ostarelim in bolnim

Telekom Slovenijo že vrsto let zagotavlja posebno ponudbo, prilagojeno starejšim uporabnikom. Nekatere rešitve je oblikoval prav za starejšo generacijo, tako da je lahko njen stik s sodobnimi storitvami zelo preprost, enostaven in cenovno dostopen. Paket Penzion je med starejšimi še vedno eden najbolj priljubljenih naročniških paketov v ponudbi Telekoma Slovenije. Hkrati pa je starejšim na voljo tudi ugodna akcijska ponudba mobitelov.

Srčni zastoj je najpogostejši vzrok smrti v sodobni družbi. Za hitro in enostavno nudenje pomoči v primeru zastoja srca ima Telekom Slovenije v svojih prodajnih centrih in poslovnih stavbah polavtomatske defibrilatorje. Glede na to, da je pravočasna defibrilacija edini način preprečitve smrti pri srčnem zastoju, je lažja dostopnost defibrilatorjev zelo pomembna.


Pomoč osebam z okvarami sluha in vida

Gluhi in naglušni so pogosto komunikacijsko ovirani, zato jim lahko tehnični pripomočki, med katerimi je tudi pametni mobitel, omogočijo lažje premagovanje ovir, ki so posledica okvare sluha. Telekom Slovenije tako že vrsto let sodeluje z Zvezo društev gluhih in naglušnih, ki ji je podaril sodobne mobitele, ki omogočajo video komunikacijo in sporazumevanje v znakovnem jeziku, za gluhe in naglušne pa je oblikoval poseben naročniški paket Gluhi, ki je prilagojen njihovim potrebam.

Mobitel pa je danes skorajda nepogrešljiv pripomoček, toliko bolj pa to velja za slepe in slabovidne, saj si z njim v znatni meri povečajo svojo samostojnost in neodvisnost pri soočanju z družbo, ki jih obkroža. Sodobni pametni telefoni so vse bolj prijazni tudi njim, saj jim ponujajo vrsto možnosti za interakcijo s telefonom, omogočajo bralnik zaslona in glasovne ukaze, ki pomagajo pri iskanju informacij in komuniciranju z drugimi.

Več informacij na: telekom.si.

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki