Telekom Slovenije v skrbi za sočloveka

(Foto: Shutterstock)

Če želite poskrbeti za svoje najbližje, so storitve zdravniške pomoči na daljavo - SOS Mobilni, SOS Doma, SOS Zdravnik -  rešitve, ki prinašajo občutek varnosti. Storitve, ki smo jih pripravili v podjetjih Telekom Slovenije in Doktor24, so vedno pri roki in enostavne, saj delujejo z enim klicem oziroma pritiskom na SOS-gumb na mobilnem ali fiksnem telefonu.

Storitvi SOS Mobilni in SOS Doma omogočata takojšen stik s posebnim klicnim centrom, kjer operater opredeli naravo klica in po potrebi pokliče medicinsko pomoč, policijo, gasilce ali svojce. Če ne gre za nujno stanje, vas lahko poveže z zdravnikom, ki vam bo prisluhnil in podal strokovni nasvet. Storitve so zagotovljene po celi Sloveniji, v primeru zdravniške pomoči pa tudi zunaj meja

Možen je izbor različnih paketov

Storitev SOS Mobilni vključuje poseben mobitel z velikimi tipkami in velikim prikazom črk, ki ima na zadnji strani vgrajen SOS-gumb, vsebuje detektor padca in prek GPS-signala omogoča lociranje uporabnika v primeru, ko potrebuje pomoč. SOS-gumb deluje tudi v primerih, ko je mobitel izključen. Uporabniki lahko izbirajo med dvema različnima načinoma obveščanja. Tako lahko izberejo SOS Mobilni s povezavo s klicnim centrom in vključeno storitvijo SOS Zdravnik ali SOS Mobilni s povezavo s svojci in vključeno storitvijo SOS Zdravnik.

Storitev SOS DOMA omogoča celodnevno povezavo prek osebnega telefonskega terminala. Zaradi zagotavljanja izjemno visoke zanesljivosti storitev deluje prek klasične telefonske linije (PSTN) na območju celotne Slovenije.

Storitev SOS Zdravnik uporabnikom omogoča, da se kadarkoli posvetujejo z zdravnikom in tako pridobijo strokovne odgovore na svoja vprašanja, prosijo za nasvet v primeru poškodb ali slabšega počutja, prejmejo podrobnejša navodila za jemanje zdravil, se seznanijo z njihovimi stranskimi učinki ipd. Osnovne informacije in zdravniška pomoč so jim 24 ur na dan na voljo kar prek telefona, in sicer s klicem na številko 01 23 45 000. Storitev je mogoče vključiti kar prek SMS-sporočila, pri čemer morajo uporabniki v sporočilo napisati ZDRAVNIK VKLOP in ga poslati na številko 3100.

Za več informacij obiščite doktor24.si ali pokličite 08 200 82 40.
Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki