DAO YAH – 1. festival celostnega zdravja – zakladi tradicije

 • UR
 • ponedeljek, 22. december 2014

30. januar – 1. februar 2015, Cankarjev dom

Pristne potrebe po zdravem in kakovostnem življenju odstirajo pradavne zaklade znanja o zdravju in bolezni ter ustvarjajo mostove med preteklostjo in sedanjostjo. Bližnji in Daljnji vzhod nista več tako daleč, prav tako njuni zakladi znanja o zdravju. Homeopatija, homeopunktura, dietoterapija, akupunktura, tuina, joga, taiji, čigong, zeliščarska znanja in pripravki vsega sveta so med nami. Vse bolj dopolnjujejo in spreminjajo prevladujočo paradigmo zdravstvenih sistemov in nas izzivajo k poslušanju.

Danes, ko smo z medmrežji in drugimi komunikacijskimi pripomočki presegli fizične razdalje, nas ovirajo predsodki in koncepti v mislih. Presezimo jih, poiščimo najboljše poti za svoje zdravje in si podajmo roke za zdrav jutri. In prav to ponuja DAO YAH – Festival celostnega zdravja, ki se bo s sodelovanjem specializiranega in vrhunsko naravnanega programskega odbora lotil odstiranja tančice skrivnosti s preverjenih in tradicionalno uspešnih vej za zdravljenje in pomoč vsakomur med nami v obliki poglobljenih predavanj, predstavitev in strokovne razstave.

V sodelovanju s strokovnim odborom na predavanjih in z delavnicah v predstavljamo tri področja:
 • kitajska tradicionalna medicina; predava in nad vsebinami bedi mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za kitajsko medicino;
 • ajurveda z jogo; koncept predstavitve je zasnovala mag. Biljana Dušić, dr. med., ki tudi vodi predavanja;
 • homeopatija; nosilka programa je dr. Maruša Hribar, mag. farm.

Zakaj obiskati Dao Yah?  

 • Da izvemo kaj več in novega o starodavnih modrostih – odstremo tančico in spoznamo, kaj dobrega prinašajo konkretno vsakemu izmed nas (vračanje h koreninam) ter odkrijemo njihovo uporabnost za današnji čas.
 • Da prejmemo informacije pri kredibilnem viru – od strokovnjakov, ki prihajajo s področij medicine in farmacije ter so svoje formalno znanje nadgradili z dolgoletnim usposabljanjem na priznanih inštitucijah in z izvajanjem v praksi.
 • Da spoznamo, zakaj je pomembno, da v današnjem materialnem svetu posvetimo pozornost tudi drugim razsežnostim.
 • Da se prepričamo, da je celostno zdravje nekaj več kot le telesno zdravje ter odpravljanje posledic motenj in bolezni, ki so nas prizadele (kaj pa vzroki?).

Česa ne smete zamuditi?

 • Dao Yah je edinstvena prireditev v Sloveniji, ki se omejuje od dejstva, da smo le potrošniki, in zato ponuja brezplačen vstop na raznolika predavanja, razstavo in ogled tematskih filmov.
 • Dan na festivalu boste začeli s petjem manter in z opoldanskimi meditacijami, ki sproščata napetosti in vračata pozitivno naravnanost.
 • Za praktično znanje se lahko udeležitev delavnicah joge, či gonga in taj čija – kotizacija za eno delavnico je le 11 evrov. Število za posamezno delavnico je omejeno na 30 oseb, zato pohitite s prijavo!
 • Poskusili boste lahko tudi ekološke, uravnotežene in kuhanih jedi, ki jih bo pod navodilom strokovnega odbora pripravljal kitajski kuhar A Hong (Xian jianhong) v Cankarjevem domu, in to samo ob festivalu DAO YAH.
Več o programu na daoyah.si


Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Vsi Viva strokovnjaki