Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Studio Moderna ponosni partner Reinovator izziva 2014

Zmagovalci Reinovator izziva v družbi prijateljev in partnerjev.
Zmagovalci Reinovator izziva v družbi prijateljev in partnerjev. (Foto: Grega Žunić)

V torek, 2. decembra, je v preddverju glavne poslovalnice Nove Ljubljanske banke potekala slovesna podelitev nagrad pionirjem družbenega podjetništva v Sloveniji. Na Reinovator izzivu 2014 sta s svojo poslovno idejo oziroma poslovnim modelom zmagala Ustavimo-uporabimo japonski dresnik in podjetje Ponika s produktom Ponnod Prime, v sodelovanju z Dnevnikovim projektom Gazela, pa so organizatorji pred 150 gosti in udeleženci večera podelili prvo nagrado za visok družbeni odtis, ki ga je dobilo podjetje Domel.
Zmagovalca Reinovator izziva sta bila izbrana med šestimi finalisti, ki sta s 3-minutnimi predstavitvami pred izbrano publiko najbolj prepričala 12-člansko komisijo na samem dogodku. Nagrade je podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač – Mrak, častna članica komisije Reinovator izziv 2014.

Za navdih pred začetkom dogodka so poskrbeli govorci, ki so vsak iz svojega vidika pospremili finaliste Reinovator izziva na njihovi poslovni poti. V imenu gostiteljev je Blaž Brodnjak, član uprave NLB, v ospredje postavil, da je za vzdržno socialno okolje nujno potrebna najprej odgovornost do samega sebe. V imenu podjetja Studio Moderna, prvega podpornika programa Reinovator, je Sandi Češko poudaril, da ni več samo enega sveta ali ene vrste ekonomije ter da je vse več priložnosti za tiste, ki znajo ustvarjati nove zgodbe brez velikega kapitala. Potrebujejo pa povezovanje, vztrajnost, pogum in razumevanje, kar je bila tudi rdeča nit dogodka. Uvodne nagovore je zaključila Alenka Hren, vodja programa 'Podjetništvo z družbenim učinkom' SPIRIT Slovenija, ki je kot pogoj za preboj družbenega podjetništva v Slovenije izpostavila nujnost prenosa podjetniškega znanja na ta čedalje pomembnejši gospodarski sektor.

Letošnji Reinovator izziv 2014 so soorganizirali Zavod Viva, podjetniška mreža CEED Slovenija, Sklad05 in Ekonomska fakulteta, potekal pa je pod širšim okriljem vseslovenske akcije 'Podjetno do družbenih učinkov', ki so ga soorganizirali SPIRIT Slovenija, Zavod uspešen podjetnik in Zavod Viva, finančno pa sta ga podprli Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. V nagradni sklad, ki so ga sestavljale vrhunske storitve za razvoj podjetja ter po 1.000 EUR za vsakega zmagovalca, so prispevali Nova Ljubljanska banka, Bisnode, Deloitte, Pošta Slovenije, Linea Directa in Studio Moderna ter podjetniška mreža CEED Slovenija in ImpactHub Vienna,za prekrasne pokale pa je poskrbela Steklarna Hrastnik.

Polna poslovalnica Nove Ljubljanske banke na ta torkov večer je dokaz potenciala za spremembe, ki jih lahko dosežemo v družbi, če na inovativen način povežemo prave partnerje s skupnimi vrednotami, kar je tudi glavno poslanstvo Vivine skupnosti.

Predstavitve najboljših sodelujočih ekip TUKAJ.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

reinovator , studio moderna , sandi češko

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.