Potice iz Slovenije

  • UR
  • ponedeljek, 24. november 2014

Nova, priročnejša izdaja

Monografija »Potice iz Slovenije« prof. dr. Janeza Bogataja tokrat prihaja med bralce v novi, priročnejši izdaji. V njej je vse, kar morate vedeti, preden spečete najboljšo potico – in se za vedno zaljubite v enega njenih okusov.

Knjiga je nova, priročnejša izdaja leta 2013 izdane monografije Potice iz Slovenije, ki je spomladi 2014 prejela prestižno mednarodno priznanje združenja Gourmand International za najboljšo kulinarično knjigo iz vzhodne Evrope.

Prof. dr. Janez Bogataj, jo je napisal kot slavospev potici. Skrbno je »zamesil« vse sestavine in predstavil pot potice od prvih zapisov do danes. V njej ponuja kar 28 natančnih receptov za pripravo sladkih in 12 receptov za pripravo slanih potic.

Avtor je skupaj s priznanim fotografom Tomom Jeseničnikom in oblikovalcem Edijem Berkom ter s pomočjo obsežne arhivske dokumentacije in drugih slikovnih virov ustvaril izdajo, ki jo bo z veseljem prebral in pri peki uporabljal vsak ljubitelj katere koli sladke ali slane potice, pa tudi vsak poznavalec in ljubitelj slovenske kulturne dediščine.

Knjiga je lepa darilo. Naročilo na knjigarna.com
128 strani, trda vezava, format 18 x 22 cm

Galerija

Kokosova potica

Mandljeva potica

Senta Frol

asist. Senta Frol dr. med., spec. nevrologije spec. nevrologije

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki