Telekom Slovenije doniral 20.000 evrov Slovenskemu društvu hospic

  • UR
  • ponedeljek, 20. oktober 2014
Na fotografiji (od leve proti desni): Rok Plankelj, vodja Centra za prodajo poslovnim uporabnikom Celje v Telekomu Slovenije, Jana Runtič, direktorica Slovenskega društva hospic, in Hedvika Zimšek, predsednica Območnega odbora Celje Slovenskega društva hospic.
Na fotografiji (od leve proti desni): Rok Plankelj, vodja Centra za prodajo poslovnim uporabnikom Celje v Telekomu Slovenije, Jana Runtič, direktorica Slovenskega društva hospic, in Hedvika Zimšek, predsednica Območnega odbora Celje Slovenskega društva hospic. (Foto: Klemen Korenjak)

Telekom Slovenije je na slovesnosti ob praznovanju 15. obletnice Območnega odbora Slovenskega društva hospic Celje direktorici Slovenskega društva hospic Jani Runtič in predsednici Območnega odbora Celje Hedviki Zimšek predal donacijo v skupni vrednosti 20.000 evrov. Telekom Slovenije in Slovensko društvo hospic, ki neozdravljivo bolnim omogoča dostojno slovo, podporo svojcem ter strokovno svetovanje bolnišnicam in drugim ustanovam, sodelujeta že dlje časa.

»Človeška pomoč je v trenutkih največje stiske najbolj dragocena, paliativna oskrba ter svetovanje in opora svojcem v težkih trenutkih pa so dejanja, ki pomembno prispevajo k razvoju družbe kot celote. V Telekomu Slovenije si prizadevamo, da svojo družbeno odgovornost izkazujemo v čim širšem okolju, v katerem delujemo. Zato smo podporniki številnih športnih, kulturnih, izobraževalnih in humanitarnih organizacij, prav tako pomagamo pomoči potrebnim posameznikom, kot donatorji pa radi pomagamo tudi Slovenskemu društvu hospic,« je ob predaji donacije dejal Rok Plankelj, vodja Centra za prodajo poslovnim uporabnikom Celje Telekoma Slovenije.

Slovensko društvo hospic je nevladna, neprofitna humanitarna organizacija, ustanovljena junija 1995. Osnovni program društva je humana in sočutna oskrba hudo bolnih z napredovalo kronično boleznijo v zaključni fazi ter podpora njihovih svojcev. Ljudem v zadnjih stadijih neozdravljivih bolezni nudi oskrbo na način, da jim omogoči čim bolj polno življenje, tudi ko se le-to izteka, svojcem pri soočanju z grozečo izgubo pomaga pri pripravah na slovo v smislu ter v procesu žalovanja zagotavlja podporo žalujočim (tako odraslim kot tudi otrokom in mladostnikom) ob izgubi bližnje osebe.