Pripravite se na maraton na brezplačnih tekaških kampih

  • UR
  • ponedeljek, 04. avgust 2014

Tekači začetniki in rekreativni tekači, ki želite osvojiti ali nadgraditi svoje tekaško znanje, se lahko v prihodnjih dveh mesecih udeležite brezplačnih adidas tekaških kampov. Trije enodnevni kampi, ki bodo potekali v Ljubljani, Mariboru in Celju, bodo namenjeni pripravam na Volkswagen 19. Ljubljanski maraton.

V sklopu izredno uspešnega projekta šole teka, ki letos poteka že tretjič, adidas za vse tekaške navdušence pripravlja novo presenečenje. Ob koncu poletja bo namreč v treh večjih krajih po Sloveniji organiziral brezplačne enodnevne tekaške kampe, namenjene vsem, ki želijo osvojiti in nadgraditi svoje tekaško znanje. Enodnevne delavnice in aktivnosti bodo predstavljale predpripravo na Volkswagen 19. Ljubljanski maraton, ki letos poteka pod diamantnim sponzorstvom adidasa.

V sklopu aktivnih enodnevnih priprav bodo tekači pod strokovnim vodstvom trenerjev osvojili pravilno tekaško tehniko, izvedeli vse o primerni prehrani, tekaški opremi in načrtovanju treningov, hkrati pa bodo preizkusili tudi svojo pripravljenost. Kampi bodo namreč sestavljeni iz dveh delov – udeleženci bodo v prvem delu skozi različne delavnice spoznavali tekaško teorijo, v drugem delu pa bodo naučeno preizkusili v praksi in se skupaj podali na zabaven tekaški izziv. Posebnost kampov bo tudi aktivno sodelovanje strokovnjakov iz Centra za medicino in šport, ki bodo s svojim znanjem s področja prehrane in varstva pri športu ponudili celosten vpogled na priprave na maraton. Tekače bo na posameznemu kampu obiskal tudi poseben gost presenečenja, deležni pa bodo še nekaterih drugih ugodnosti.

Tekaški kampi, ki bodo potekali v Ljubljani (30. 8.), Mariboru (20. 9.) in Celju (4. 10.), bodo za vse brezplačni, nanje pa se bo zaradi omejenega števila udeležencev potrebno predhodno prijaviti. Več podrobnosti glede prijav vam je že na voljo na spletni strani adidas šole teka – adidas-solateka.si.

Matic Fabjan

Matic Fabjan dr. med. spec. plastične rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki