Lekarna Ljubljana odprla podružnico na Blokah

  • UR
  • ponedeljek, 14. julij 2014

Nadaljevanje strategije širjenja poslovanja na območju osrednje Slovenije

Kot je na odprtju povedal direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, so se v Lekarni Ljubljana za ta korak odločili v skladu s svojo poslovno strategijo širjenja dejavnosti v osrednji Sloveniji ter za odprtje pridobili soglasje občine Bloke in verifikacijo Lekarniške zbornice Slovenije. Na vprašanje, ali se Lekarni v takem majhnem kraju splača odpirati svojo enoto je Sedej odgovoril, da je zaradi kadrovske in organizacijske fleksibilnosti to tudi s stroškovnega vidika upravičeno. Enota na Blokah je podružnica enote Lekarne Ljubljana v Logatcu. »Prebivalcem tako nudimo hitrejši in lažji dostop do zdravil in drugih izdelkov za ohranjanje zdravja in s tem uresničujemo tudi naše poslanstvo. Naša magistra farmacije Jelena Šemrl pa bo v tej podružnici dostopna za strokovne nasvete,«  je izpostavil Sedej.

»Ker želimo biti v krajih, kjer smo s svojimi enotami prisotni, tudi družbeno odgovornaorganizacija, predajamo donacijo šestim lokalnim društvom oz. organizacijam v vrednosti 5.000 EUR in s tem pričenjamo s tkanjem  naše lokane vpetosti v to okolje, kjer pričenjamo s poslovanjem,« je še dodal Sedej ob odprtju in podelitvi donacij. Lekarna Ljubljana je tako podprla Društvo upokojencev Bloška planota, Osnovno šolo Toneta Šraja – Aljoše, PGD Nova vas, PGD Velike Bloke, Košarkarski klub Bloke in Tekaško smučarsko društvo Olimpija Bloke.

Župan občine Bloke Jože Doles je ob odprtju med drugim omenil, da so si po ustanovitvi samostojne občine po vrsti investicij dolgo let prizadevali tudi za svojo lekarno in končno uspeli. »Starejšim in socialno ranljivejši skupini ljudi smo tako približali življenjsko nepogrešljive storitve, ki bodo pomembno obogatile in izboljšale pogoje za zdravo in brezskrbno življenje na Bloški planoti. K odlično izpeljanemu projektu so veliko pripomogli vsi sodelujoči od projektanta do izvajalca in podizvajalcev kot tudi ostali sodelujoči iz Lekarne Ljubljana in moji sodelavci iz občinske uprave občine Bloke,« je izpostavil Doles.

Dogodka se je udeležila tudi vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo Mestne uprave Mestne občine Ljubljana, Tilka Klančar, ki je dejala, da so prebivalci Blok dobili sodobno lekarno, v kateri bodo krajani vedno dobili prijazno in strokovnostoritev in imeli na izbiro široko paleto izdelkov za zdravje in dobro počutje.

Ob prejemu donacije je ravnateljica OŠ Toneta Šraja - Aljoše, Milena Mišič, povedala: »V imenu zavoda OŠ Toneta Šraja - Aljoše z enoto vrtec Nova vas se iskreno zahvaljujem za donacijo sredstev ob odprtju podružnice na Blokah.Sredstva bomo nakazali na šolski sklad OŠ Toneta Šraja Aljoše, ki deluje od konca leta 1998. Z zbranimi sredstvi pomagamo socialno šibkim učencem – otrokom, financiramo dejavnosti in potrebe posameznega razreda, ki niso del izobraževalnega programa oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev in podobno.«

»V današnjih časih,ko se marsikdo sprašuje, ali bo ob koncu meseca imel še dovolj sredstev, da bo lahko pokril vse stroške, se ljudje toliko bolj razveselimo vsakršne pomoči drugih. Lekarna Ljubljana je s svojo donacijo na današnjem odprtju Lekarniške  podružnice Bloke v Novi vasi razveselila Društvo upokojencev Bloška planota. Naše društvo bo ta sredstva  porabilo za bogatejšo in kakovostnejšo izvedbo programa dela. Z odprtjem lekarniške podružnice na našem območju bodo tudi člani društva veliko lažje uresničevali potrebe v zvezi z oskrbo z zdravili in drugimi izdelki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja,« pa je dejal Anton Perčič, predsednik Društva upokojencev Bloška planota.

V lekarniški podružnici bodo nudili celovito lekarniško storitev in zagotavljali strokovno izdajo zdravil na recept in brez recepta. Ponudba v lekarni vključuje tudi raznovrstne medicinske pripomočke, široko paleto prehranskih dopolnil za ohranjanje zdravja in dobrega počutja ter pestro ponudbo kakovostnih dermokozmetičnih pripomočkov. Odprta bo vse delovne dni v tednu, ob ponedeljkih med 8.00 in 12.00, od torka do petka pa med 7.00 in 15.00, to je v času, ko v kraju deluje splošna ambulanta.

Lekarniška podružnica Bloke se nahaja ob občinski stavbi, v prostorih nekdanje telovadnice. Za preureditev prostora, skupaj z opremo, je Lekarna Ljubljana namenila nekaj čez 60.000 €.

Dogodek ob odprtju Lekarne na Blokah sta popestrila nastopa Pevskega zbora Lekarna Ljubljana in Lovskega pevskega zbora Martin Krpan, Bloke.
Galerija
Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki