Stilago dobrodelni projekt "Lepota je v nas"

  • UR
  • sreda, 11. junij 2014

Dan prisrčnih objemov in stilske preobrazbe žensk v varnih hišah

Modni klub Stilago je v sklopu projekta »Lepota je v nas« z varnima hišama Društvo SOS telefon za ženske in otroke ter Društvo za nenasilno komunikacijo organiziral dan stilske preobrazbe in ženskam podaril 30 kompletnih stylingov z željo, da bi preživele pozitiven dan, poln dobre volje in drobnih pozornosti.

Alenka Godec, ambasadorka projekta »Lepota je v nas«:»Srečati osebno toliko žensk z žalostnimi in pretresljivimi zgodbami in z njimi preživeti popoldne je bilo zame zelo čustveno, a neprecenljivo doživetje. Na eni strani sem prisluhnila njihovim grenkim in šokantnim izkušnjam, po drugi strani pa sem videla njihove iskrene nasmehe, upanje, močno voljo in željo po boljšem, lepšem življenju. Presenečena in ponosna sem bila, da jih je bila večina pripravljenih tako odkrito poklepetati z mano, skupaj smo zapele in zaplesale. Spoštovanje, prijazne besede, nežne dotike, pozornost in še marsikaj lepega in dobrega pa je tisto, kar  jim iz dna srca želim v prihodnosti! Ker je edino tako prav, in ker je to edina oblika prave ljubezni!«.

Modni klub Stilago je za 30 žensk iz varnih hiš na območju Ljubljane organiziral dan stilske preobrazbe z razvajanjem. Modna poznavalca, Matevž Faganel in Anela Šabanagić, sta udeleženkam v sproščenem vzdušju svetovala, kako izbrati prave stylinge in jim pomagala najti kombinacije, ki se jim kar najbolj podajo.

Matevž Faganel, modni oblikovalec: »Zame je bila to izredno pozitivna izkušnja, polna dobre volje. V čast mi je bilo sodelovati pri tem dogodku in razveseliti ženske, ki so šle čez res težke preizkušnje življenja. Vesel sem, da so v sebi zbrale moč in stopile korak naprej. Na dogodku so bile več kot navdušene. Stilago je pripravil širok izbor oblačil, da so lahko zase našle styling, v katerem se dobro počutijo. To je bil pa tudi naš glavni namen - jih razveseliti in skupaj z ekipo za ličenje in frizuro narediti stilsko preobrazbo za novo obdobje življenja.«

Poleg novega izgleda so vsem udeleženkam uredili tudi make up in enostavne frizure ter izvedli profesionalni foto shooting stilske preobrazbe. Izbrano fotografijo bodo prejele v okvirjih z lepimi mislimi, vse ostale pa za spomin. Dan je poleg pristnih objemov, smeha in tudi kakšne solzice popestrila Alenka Godec, ki udeleženkam ni le pela, ampak je zapela in zaplesala skupaj z njimi.

Mirela Čanić, vodja blagovne znamke Stilago za Slovenijo, glavna organizatorka in idejni vodja projekta: »Dan stilske preobrazbe za ženske v varnih hišah je prerasel vse meje naših pričakovanj. Odprtost, hvaležnost in pozitivnost so nam vsekakor dali dodaten zagon, da organiziramo še več podobnih dogodkov. To je začetek čudovitega in dolgoročnega sodelovanja modnega kluba Stilago z dobrodelnimi organizacijami, nadaljujemo že jeseni.«

Dan stilske preobrazbe so podprli tudi VIVO catering, ki je poskrbel za okusno malico in podjetje Catrice Cosmetics, ki je udeleženkam podaril paketek kozmetičnih izdelkov.
Galerija
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki