Ob ponedeljkih nas najbolj skrbi za zdravje

(Foto: Shutterstock)

Najbrž je že vsakdo kak ponedeljek sklenil, da bo prenehal kaditi, shujšal ali se začel ukvarjati s telesno vadbo. Ponedeljek doživljamo kot nov začetek po koncu tedna, ki je vse manj čas za počitek in vse bolj za to, da nadoknadimo delo, ki se nam je nakopičilo čez teden.

Zato ne čudijo izsledki raziskave, ki je pokazala, da je ponedeljek dan, ko nas najbolj skrbi za zdravje. Pri mlajših ljudeh je najpogostejši razlog za to buren konec tedna, po katerem sveto prisegajo, da bodo uživali manj alkohola, manj kadili in podobno, starejši se pogosteje ozirajo po svojem trebuhu in se odločajo za hujšanje ali začetek redne vadbe, skoraj vsi pa prisežejo, da se bodo bolj zdravo prehranjevali.

Na Googlu je največ vprašanj o boleznih in njihovih simptomih prav ob ponedeljkih – kar 160 milijonov ljudi se obrača k temu najbolj znanemu svetovnemu vsevedu tudi v torek, nato pa tovrstne misli utonejo v pozabo. Odločitve, ki jih sprejmemo v ponedeljek, navadno zdržijo do torka popoldne, v najboljšem primeru do srede zjutraj, nato pa se vse vrne v stare tirnice. Kdaj ste nazadnje sprejeli kako odločitev, povezano z boljšim zdravjem?

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki