SiNAPSINA strokovna predavanja na razstavi Možgani

  • ponedeljek, 02. junij 2014
(Foto: Shutterstock)

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, 15. maj do 24. avgust 2014 - Cikel brezplačnih predavanj SiNAPSE

SiNAPSA, slovensko društvo za nevroznanost, je v okviru razstave Možgani pripravilo spremljevalni program. Ta obsega cikel več kot 40 predavanj na temo možganov. Dodatna popestritev bodo različne delavnice za odrasle in mladostnike.

Mednarodna in zelo odmevna interaktivna razstava Razstava Možgani - zgodba od znotraj, ki jo je pripravil Ameriški naravoslovni muzej, skozi interaktivne vsebine prikazuje delovanje naših možganov, način zaznavanja sveta, čustvovanje, razmišljanje, kako se razvijajo skozi življenje posameznika in evolucijo, kako nanje vplivajo droge, kako jih zdravimo in kaj obeta prihodnost.  SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, je kot uradni strokovni partner razstave ob podpori Veleposlaništva ZDA pripravilo spremljevalni program, in sicer več kot 40 predavanj z naslovom “Možgani in …” ter delavnice za odrasle in mladostnike.

Predavanja vodijo slovenski nevroznanstveniki in predstavljajo različne vidike delovanja možganov, kot so možgani in glasba, možgani in inteligenca, ... ljubezen, ... odvisnost, ... družabna omrežja, in druge zanimive teme. Predavanja so namenjena širši javnosti in so brezplačna. Poleti se obeta tudi pester nabor delavnic za najmlajše.

Eden pomembnejših vidikov teh predavanj je tudi popularizacija ter promocija same  nevroznanosti v širši javnosti ter priložnost, da dobijo strokovnjaki mesto in besedo tudi v medijih (intervju, mnenje, izjava za medije).

Celoten program z opisi predavanj je objavljen na povezavah:
brains.si/spremljevalni-program/mozgani-in/
sinapsa.org/radovedni/razstava/mozgani_zgodba_od_znotraj
http://www.sinapsa.org/radovedni/dogodki/Mozgani_in

Pregled predavanj in delavnic, ki jih za vas pripravlja SiNAPSA, najdete tudi v Googlovem koledarju.


SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost povezuje nevroznanstvenike v Sloveniji in svetu v znanstveno-raziskovalnih projektih ter izobražuje javnost o delovanju živčevja v zdravju in bolezni, o pomenu raziskovanja živčevja in uporabi znanja za kakovostno življenje posameznika in družbe.

Ob letošnjem Tednu možganov (marec 2014) je izšla posebna številka eSinapse, spletne revije za strokovnjake in laike, ki jo izdaja SiNAPSA. V njem so objavljeni povzetki in predstavitve predavanj, predstavljenih v letošnjem programu.

Več na: sinapsa.org/esinapsa
Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki