Vabljeni na predavanje Kako lahko preprečimo demenco

  • UR
  • petek, 16. maj 2014
(Foto: Jupiterimages)

Predavala bo dr. Vinod Verma, svetovno znana pisateljica in učiteljica ajurvede in joge

Na predavanju se bomo naučili, kako lahko preprečimo demenco z ajurvedskimi metodami in jogo.

KDAJ:
1. termin: petek, 30. maj 2014, ob 11.00 uri
2. termin: petek, 6. junij 2014, ob 17.00 uri
KJE: v prostorih hotela NOX (končna postaja mestnega avtobusa št.1 v Šentvidu)

V PRIMERU ZADOSTNEGA ŠTEVILA PRIJAV TUDI V MARIBORU.
CENA PREDAVANJA: 10 EVROV (MINIMALNO 30 PRIJAV)

Prijavite se lahko tudi na tečaj o numerološkem horoskopu na temeljih vedske tradicije, predavanje o temeljih ajurvedskega prehranjevanja za zdravje in zdravljenje, predavanje o ajurvedskem življenjskem slogu za spodbujanje zdravja in preprečevanje bolezni, na osebna svetovanja,…

Za vse dodatne informacije o dogodku in rezervacijo termina pokličite 041 354-098 (Andrej) ali pišite na info@medivital.si.

O dr. Vinod Vermi

                                                                                     
Dr. Vinod Verma je svetovno znana znanstvenica, po doktorski disertaciji s področja reprodukcijske biologije je študirala nevrobiologijo v Parizu, na Univerzi Pierre et Marie Curie, kjer je dobila drugi doktorat. Delala je na prestižnih ustanovah, kakršni sta nacionalni Inštitut zdravja v Bethesdi v ZDA in na Max Planckovem inštitutu v Nemčiji. Redno predava strokovnim in laičnim krogom v Nemčiji in drugod po svetu. Ko je pridobila delovne izkušnje v farmacevtskem podjetju v Nemčiji, se je odločila, da bo svoje poslanstvo raje preusmerila v raziskave zdravja kot bolezni. Bila je prva, ki je na Zahod ponesla znanstvene vidike joge in ajurvede. Dr. Verma je leta 1986 ustanovila NOW (The New Way Health Organisation), da bi razširjala sporočilo o holističnem načinu življenja in preventivnih metodah zdravstvene nege ter spodbudila uporabo blagih zdravil in različnih terapevtskih ukrepov za samopomoč. Napisala je 23 knjig o zdravju in ženskah. Pet njenih knjig je že prevedenih tudi v slovenščino. Napisala je knjigo o preprečevanju demence z naslovom Prevention of Dementia , ki je na voljo v nemškem in angleškem jeziku.


Razmisli in prepreči demenco

Demenca je kronična napredujoča možganska bolezen, ki prizadene višje možganske funkcije, kot so spomin, orientacija, razumevanje, komunikacija in razmišljanje, kar posledično vpliva na obnašanje bolnikov in njihovo sposobnost za opravljanje vsakodnevnih opravil in se pandemično širi po svetu. V Sloveniji je več kot 30 tisoč bolnikov z demenco. Do leta 2050 naj bi se število ljudi, ki trpijo zaradi demence, kar potrojilo. Bolezni, ki vodijo k demenci, so neozdravljive in tako demenca povzroča družbi veliko ekonomsko in socialno breme.

V stari Vedski modrosti obstajajo številne metode za preprečevanje te motnje s krepitvijo uma in pravilno prehrano ter s pomočjo naravnih zdravil. Čas je, da se tudi vi seznanite z njimi. Um je organizator in kordinator čutov. Okrepimo ga lahko s pravo hrano, pravilnim dihanjem in zdravili za krepitev uma. Naučiti se moramo tudi primernega počitka in prenehati z neomejenim uporabljanjem čutov, kar nas lahko vodi do izčrpanosti.

Na predavanju boste dobili usmeritve, kako z jogijskimi in ajurvedskimi tehnikami krepiti um in si zagotoviti primeren počitek s pravilnim umirjanjem vaših čutov. Uporaba modrosti, da pri življenskih vzponih in padcih ohranjamo potrebno notranjo umirjenost, je prav tako izjemnega pomena. Pravilni življenski slog, pravilna prehrana in domača zdravila so nepogrešljiva pri preprečevanju demece.