Humanitarna akcija Rdečega križa Slovenije

  • UR
  • sreda, 14. maj 2014

"Moj trenutek za dobrodelnost"

Rdeči križ Slovenije je v preteklem letu, redno ali občasno, s prehranskimi izdelki pomagal več kot 156.000 posameznikom.

Prav zaradi velikega števila prejemnikov pomoči ter naraščajočih stisk posameznikov in družin, ki živijo na robu preživetja, Rdeči križ Slovenije v Tednu Rdečega križa (8. 5. do 15. 5. 2014),  v sodelovanju s poslovnim sistemom Mercator d.d. in trgovskim podjetjem Engrotuš d.d. organizirajo humanitarno akcijo »MOJ TRENUTEK ZA DOBRODELNOST«.

Namen akcije je zbiranje prehranskih izdelkov (z daljšim rokom uporabe), higienskih pripomočkov ter šolskih potrebščin za socialno ogrožene.

Pomoč, ki bo zbrana v dogovorjenih prodajalnah obeh trgovskih podjetij, bodo sodelujoča območna združenja RKS, namenila socialno ogroženim posameznikom in družinam s področji, kjer bo akcija potekala.  

V akcijo zbiranja in razdeljevanja prehranskih izdelkov oz. materialne pomoči bodo vključeni številni prostovoljci RKS OZ in KO RK, ki se vse dni v letu trudijo in nudijo pomoč socialno ogroženim posameznikom in družinam. 
Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki