Festival za tretje življenjsko obdobje konec aprila že drugič v Mariboru

  • UR
  • torek, 08. april 2014
(Foto: Shutterstuck)

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) svoje dobre prakse in izredno festivalsko vzdušje že drugo leto širi iz Ljubljane. Od 25. do 27. aprila 2014 se bo v Ledni dvorani v Mariboru tako odvijal 2. Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor. Čaka vas pestra ponudba informacij, izdelkov in storitev za starejše na razstavnih prostorih, brezplačne delavnice v izobraževalnem programu, glasbeni, gledališki, plesni in folklorni nastopi na odprtem odru, pa tudi sejemski popusti. Za popolno medgeneracijsko vzdušje bo festival poskrbel skupaj z družinskim sejmom Otroški bazar Maribor, ki se bo vse tri dni odvijal hkrati s F3ŽO Maribor.

Na sejemski razstavi se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr.

Brezplačno vam bodo na voljo meritve krvnega sladkorja, pritiska in drugih vrednosti, ki jih bo izvajalo Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje. Bodifit društvo bo svetovalo o rekreaciji, primerni za starejše, ter predstavilo različne primerne vadbe. Zveza društev diabetikov Slovenije bo izobraževala, kako preprečiti ali čim bolje živeti s sladkorno boleznijo. Degustirali boste lahko dobrote s slovenskih kmetij, ki se bodo predstavljale na festivalu, ter spoznavali ponudbo, aktivnosti in storitve mnogih drugih razstavljavcev.

V odprti delavnici se bodo odvijale brezplačne ustvarjalne delavnice izdelovanja angelčkov sreče, ki jih pripravlja Dom pod gorco. Vključili se boste lahko v delavnice rekreacije v organizaciji Bodifit društva. Študenti Alma Mater Europaea bodo svetovali o zdravem načinu življenja in merili nivo holesterola in sladkorja v krvi ter obiskovalce spoznavali s fizioterapevtsko metodo nameščanja samolepilnih trakov t. i. kineziotapingom, s katerim si lahko olajšate in pozdravite marsikatero težavo in bolečino. Poleg tega pa vas čakajo še mnoge druge zanimive brezplačne delavnice in predstavitve, ki jih pripravljajo Center za pomoč na domu Maribor, NKBM, Zveza društev za socialno gerontologijo ter drugi sodelujoči.

Za odlično vzdušje bo poskrbel tudi pester program na odprtem odru, kjer se bodo s plesnimi, glasbenimi, gledališkimi in drugimi nastopi predstavljala različna društva, domovi starejših občanov, šole, vrtci, folklorna društva, plesne in glasbene šole ter drugi nastopajoči.

Več informacij o dogajanju boste našli na f3zo.si/maribor. Če načrtujete obisk z vašimi otroci in vnuki, pa si oglejte tudi program aktivnosti, ki jih pripravlja Otroški bazar Maribor na otroskibazar.si/maribor.

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Vsi Viva strokovnjaki