Adidas novi sponzor Ljubljanskega maratona

  • UR
  • sreda, 19. marec 2014

Nemški proizvajalec športne opreme adidas je postal diamantni sponzor Ljubljanskega maratona. Pogodbo sta obe strani podpisali v februarju 2014, in sicer za obdobje treh let. Hkrati se je pričelo tudi zbiranje prijav za adidas šolo teka, ki je v preteklih dveh letih navdušila tekače po vsej Sloveniji. S tem adidas napoveduje, da je pred nami izjemno tekaško leto!

Po zadnjih dveh letih, v katerih si je adidas dodobra utrdil položaj v svetu teka, je tekaške navdušence v teh dneh presenetil z novo vznemirljivo novico. V mesecu februarju je namreč podpisal pogodbo z organizatorji največjega tekaškega dogodka pri nas in tako postal diamantni sponzor Ljubljanskega maratona. Ta je že devetnajsti zapovrstjo, letos pa bo potekal 26. oktobra.

Tako adidas s pogodbo, ki sta jo obe strani sklenili za obdobje treh let, nadaljuje močno prisotnost v tekaškem svetu. »Ponosni smo, da lahko podpiramo največji tekaški dogodek v Sloveniji – Ljubljanski maraton. Z inovacijo Boost, ki smo jo predstavili spomladi 2013, smo pomembno vplivali na razvoj tekaškega segmenta, k temu pa bomo strmeli tudi v prihodnje,« je ob podpisu pogodbe povedal predstavnik adidasa Saša Ivićek, Sports marketing manager.

Pričelo se je zbiranje prijav za adidas šolo teka

Poleg sponzorstva največjega maratona pri nas bo adidas letos že tretje leto zapovrstjo organiziral tudi adidas šolo teka, v katero se vsi ljubitelji teka že lahko prijavite. Po dveh izredno uspešnih letih bo ta letos potekala na povsem novem nivoju. Namenjena bo namreč rekreativnim in polprofesionalnim tekačem, katerih cilj je premagati polmaraton (21 km) in maraton (42 km).

Projekt, ki bo obsegal šest mesecev tekaških treningov pod strokovnim vodstvom, se bo pričel sredi aprila, udeleženci pa bodo priprave okronali z nastopom na Volkswagen 19. Ljubljanskem maratonu. Pod vodstvom profesionalnih trenerjev bodo osvojili pravilno tehniko za tek na daljše razdalje in osnove primernega prehranjevanja, spoznali se bodo s pravo opremo ter zaščito pred poškodbami, predvsem pa gradili na svoji kondicijski pripravljenosti.

Priprave bodo tudi letos potekale v treh krajih po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru in Celju. Prijavnina bo znašala 45,00 EUR, vanjo pa so poleg šestmesečnih profesionalnih treningov vključeni tudi prijavnina za Ljubljanski maraton, tekaška majica in še nekatere druge ugodnosti.

Vsi tekaški navdušenci se od danes naprej lahko prijavite na spletni strani adidas-solateka.si.

Pri adidasu pa niso pozabili niti na tekače začetnike, za katere prav tako pripravljajo posebna presenečenja, ki pa zaenkrat ostajajo še skrivnost.  



Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki