Bralkam poklanjamo vadbo Vitalno medenično dno

  • Viva
  • ponedeljek, 10. marec 2014

Prijavite se in izboljšajte vitalnost na področju medeničnega dna

Ste tudi vi opazili prve znake nehotenega uhajanja urina oziroma stresne inkontinence? Se morda že dalj časa soočate s težavami na področju medeničnega dna? Ste mlada mamica in bi radi okrepili mišice medeničnega dna po porodu? Mišice medeničnega dna imajo pomemben vpliv na našo splošno vitalnost, vendar vse prevečkrat nanje pozabimo. Zato bomo v sodelovanju s centrom Parinama našim bralkam poklonili deset tedenski somatski program Vitalno medenično dno, ki vam bo pomagal ohraniti oziroma povrniti vitalnost in zdravje tega dela telesa.

Ker v mesecu marcu kar dvakrat slavijo ženske, smo se odločili, da v sodelovanju s centrom Parinama, predstavnicam ženskega spola omogočimo obisk deset tedenskega somatskega programa Vitalno medenično dno, ki se osredotoča oziroma krepi vitalnost medeničnega dna. Medenično dno je občutljivo področje ženskega telesa, kjer se hitro lahko pojavijo težave, kot so prolaps rodil in inkontinenca, ki se pojavlja tudi pri mlajši populaciji. S pravilno vadbo lahko težave seveda preprečimo oziroma omilimo morebitne težave, ki so se že pojavile. Zdravo medenično dno namreč omogoča boljšo kontrolo mišic medenice in na ta način prepričuje inkontinenco (nehoteno uhajanje urina) in prolaps notranji organov medenice.


Vitalno medenično dno®

Vitalno medenično dno je specifičen desettedenski somatski program, ki poteka v centru Parinama v Ljubljani pod vodstvom somatske pedagoginje Céline Louise.Osredotoča se na zdravje in vitalnost mišic medeničnega dna in je v pomoč kot oblika preventive ali prvih znakih težav, kot so prolaps rodil, inkontinenca ali težave v spolnosti. Namenjen je predvsem ženskam vseh starostnih skupin, ki želijo povečati vitalnost oziroma izboljšati zavedanje mišic medeničnega dna, odzivnost in zdravje tega dela telesa. V okviru programa se naučite kako zaščiti medenično dno v vsakdanjem življenju. Vse udeleženke programa prejmejo tudi njim prilagojene vaje za izvajanje doma, ki bodo v pomoč pri doseganju optimalnih rezultatov vadbe.


Kako poteka program?

V tem programu se boste naučili uporabljati mišice medeničnega dna v različnih situacijah. Mišice izmenično krepimo in sprostimo ter jih koordiniramo z mišicami hrbta, pri tem pa uporabljamo tudi različne načine dihanja. Tako lahko medenično dno dobro prenese in sprejme pritiske ko kašljamo, kihamo, nosimo težka bremena, tečemo oziroma smo podvrženi različnim obremenitvam. Naj vam izdamo še skrivnost – s tem programom lahko izboljšate tudi kvaliteto vašega intimnega življenja.

Vsaka ura programa je osredotočena na določen del medenice ali medeničnega dna. Anatomsko bomo spoznali kompleksno strukturo medenice in izvajali vadbo z vsemi mišicami. Postopoma kombiniramo uporabo vseh teh mišic skupaj.Položaji telesa se med vajami spreminjajo, s tem pa se spreminja tudi pritisk organov na medenično dno. Učili se bomo krepiti, sprostiti in razgibati mišice medeničnega dna z večjim ali manjšim pritiskom, z namenom da postanejo bolj odzivne. V notranjih abdominalnih organih se pri tem izboljša krvni pretok, izboljša pa se tudipropriocepcijaoziroma občutek samega sebe tega dela postane boljši.Z vajami, ki poudarjajo asimetrične položaje medenice, pomagamo uravnotežiti medenično dno. Vaje izvajamo v udobnih oblačili, v pomoč pa so nam tudi različni pripomočki kot so mala žoga, elastični trak, stol in blazinice. Več informacij o programu najdete tukaj.

Program bo potekal enkrat tedensko v centru Parinama (Cesta na Brdo 85 v Ljubljani) in bo trajal eno uro. Pričetek vadbe bo predvidoma aprila.

Komu je program namenjen?

Program je namenjen predvsem predstavnicam ženskega spola, in sicer:
  • ženskam, ki želijo spoznati ta del telesa,
  • ženskam, ki imajo blago stresno inkontinenco (nehoteno uhajanje urina),
  • ženskam, ki so pred kratkim rodile,
  • ženskam, ki želijo izboljšati kvaliteto intimnega življenja,
  • ženskam, ki imajo prvo stopnjo prolapsa,
  • ženskam, ki želijo preventivno poskrbeti za zdravje medeničnega dna,
  • ženskam v mladih in zrelih letih.

Za več informacij pokličite na uredništvo (01) 300 59 00 ali pišite na e-naslov viva@studio-moderna.com.
Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Tina Fabjan

Tina Fabjan dr. dentalne medicine

Vsi Viva strokovnjaki