Tekmovanju Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

  • UR
  • sreda, 29. januar 2014
(Foto: Diana Anđelić)

15. april 2014, prostori zavoda GRM Novo mesto - center biotehnike in turizma

Tekmovanje, ki ga organizirata Zveza za tehnično kulturo Slovenije in GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma, bo letos potekalo že 16. leto zapored. Namenjeno je mladim raziskovalcem kmetijskih, živilskih, gostinskih in turističnih ter biotehniških srednjih in višjih strokovnih šol Slovenije. S tekmovanjem se želi ohranjati in popularizirati etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije, odkrivati dijake in študente, ki jih to področje zanima ter jih spodbujati k poglabljanju znanja in raziskovalni dejavnosti.

Letošnja tema je Umno gospodarjenje v sodelovanju z naravo in ekološko pridelana hrana. Prijavnico za sodelovanje je oddalo 29 mladih, ki bodo predstavili deset nalog v kategoriji srednje šole in štiri v kategoriji višje strokovne šole. 
Poleg tekmovanja bo v torek, 4. februarja 2014, potekal še seminar za mentorje in druge, ki jih zanima področje etnologije in kulinarike.

Več informacij: zotks.si