Kakšno božičnico si želite?

(Foto: Shutterstock)

Koliko božičnica ob koncu leta vpliva na srečo na delovnem mestu? To so se spraševali tudi raziskovalci Lara B. Aknin, Michael I. Norton, and Elizabeth W. Dunn, ki so v svoji raziskavi odkrili presenetljive rezultate.

Denarno izplačilo namreč lahko na moralo v kolektivu deluje ravno nasprotno – sproži lahko ljubosumje in tekmovalnost, ki ruši skupinsko dinamiko. Predlagajo pa bolj altruistično alternativo božičnice, pri kateri vsi zaposleni dobijo enak bonus, del zneska pa naj bo namenjen drugim – kot so dobrodelne organizacije. To so preizkusili v treh podjetjih.

V prvem so zaposleni dobili t. i. dobrodelne vavčerje, tako da so sami lahko izbrali tisto organizacijo, ki so ji želeli nameniti denar. Posledično je to vplivalo na njihovo osebno zadovoljstvo in zadovoljstvo s službo. Drugo podjetje pa je zaposlenim predlagalo, da bonuse ne namenijo tujcem, temveč eden drugemu. Tako si je en tim privoščil čokolado in vino, drug tim pa si je kupil igračo, napolnjeno s sladkarijami, ki so jo z navdušenjem uporabili skupaj. T. i. prodružbene božičnice po mnenju raziskovalcev povečujejo skupne izkušnje, kar vpliva na njihovo učinkovitost pri delu – več dosežejo v primerjavi s tistimi zaposlenimi, ki prejmejo nagrado, ki jo lahko porabijo le zase.


Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Vsi Viva strokovnjaki