Babičina kozmetika

  • četrtek, 05. december 2013
Babičina kozmetika
Babičina kozmetika

Avtorica: Mihaela Pichler Radanov
Modrijan, 2013
176 str., 25,90 €

Predstavljajte si, da na podstrešju odkrijete lepo poslikano skrinjo, jo odprete – in preplavijo vas vonj po cvetju, zeliščih in začimbah, vonj po čistoči in spomini na stare čase, na mamo, babico, staro teto – tako so dišale njihove obleke, njihove dlani in lica, ko ste nanje pritisnili poljub ...

Nekaj podobnega se vam utegne zgoditi, ko boste odprli knjigo Babičina kozmetika. To ni le knjiga receptov, kako pripraviti domače milo, kopel, piling ali olje za telo; skoznjo diha avtoričina ljubezen do babice, spoštovanje do babičinega znanja in spretnosti ter ljubezen, ki jo lahko drug drugemu izkažemo tudi tako, da si podarimo nekaj, kar smo ustvarili z lastnimi rokami, trudom in predanostjo.

Dragoceni so podatki o koristih in učinkih posameznih zelišč, cvetja in dišav (eteričnih olj) ter kako jih kombinirati, da dosežemo najboljši izdelek. Babičina kozmetika vas kot babičina roka vodi med sestavinami in skozi postopke, pokaže, katere pripomočke, posode in prostore uporabiti, doda nasvete o količini in roku uporabe … skratka, od babice izveste vse, kar je treba, da lahko brez zahtevnih priprav in podrobnega preučevanja strokovne literature preizkusite svoje sposobnosti in dovolite svojim željam in okusu, da se združijo v izdelku, ki bo samo vaš.
Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki