Nad težave s prostato na naraven način

 • UR
 • sreda, 04. december 2013
Nad težave s prostato na naraven način
Nad težave s prostato na naraven način

Avtor: Roger Mason
Cangura, 2013
170 str., 19,90 €

»Pri petdesetih letih imajo trije od štirih moških težave s povečano prostato, kar lahko povzroči resne zdravstvene težave. Pri enem od treh moških pa so pri teh letih v prostati prisotne rakave celice. Med uveljavljene načine zdravljena bolezni prostate sodijo kirurški posegi, obsevanja, kemoterapija in celo odstranitev reproduktivnih organov (kastracija). Omenjene metode so nevarne, njihove posledice pa so lahko zelo hude. Najbolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da niso usmerjene v resnične vzroke za težave s prostato.«

V tokratni dopolnjeni izdaji Priročnika z nasveti o prehrani in prehranskih dopolnilih za zdravo prostato avtor Roger Mason predstavlja edinstveno in učinkovito alternativo operacijam prostate in terapijam z zdravili. V knjigi, ki temelji na letih raziskav, Mason večino težav s prostato opisuje kot posledico neustrezne prehrane. V poglavjih na začetku knjige avtor predstavlja osnove zdrave ustrezne prehrane in najprimernejša prehranska dopolnila – vključno z beta-sitosterolom, ki je ključni dejavnik za zdravo prostato. Nato opisuje posamezne korake zdravljenja bolezni prostate, tudi raka. V zadnjem delu pa pojasnjuje, kako hormonska neravnovesja, ki jih v veliki meri povzroča neustrezna prehrana, pomembno vplivajo na nastanek težav s prostato. Poglavja na koncu knjige so namenjena hormonskim terapijam za preprečevanje in zdravljenje potencialno nevarnih težav.

Življenjsko nevarne operacije in nevarna zdravila niso edini način za zdravo prostato. V knjigi boste odkrili načine za varno, učinkovito in naravno odpravljanje težav s prostato.

Naslovi poglavij iz knjige zelo dobro na kratko povzemajo njeno vsebino:
1. Prehrana
2. Maščobe
3. Dodatki
4. Minerali, ki jih potrebujete
5. Beta-sitosterol in zdravje prostate
6. Druge prednosti beta-sitosterola
7. Zdravljenje vnetij in raka prostate
8. Osnovni hormoni
9. Testosteron je vaš prijatelj
10. Estrogeni
11. Domači hormonski testi
12. Sedem korakov do zdravja po naravni poti


O avtorju

Roger Mason je mednarodno znani raziskovalec – kemik, ki se ukvarja s preučevanjem naravnega zdravljenja in podaljševanjem življenja. Razvija edinstvena naravna prehranska dopolnila in izdelke, napisal pa je tudi več uspešnic, na primer Lower Blood Pressure Without Drugs (Nižji hrvni tlak brez zdravil) in Lower Your Cholesterol Without Drugs (Nižji holesterol brez zdravil). Mason je kot zagovornik naravnih alternativ reden gost ameriških radijskih oddaj.


Druge knjige Rogerja Masona o zdravju
(še niso prevedene v slovenščino)

 • Lower Blood Pressure Without Drugs
 • The Minerals You Need
 • What Is Beta Glucan?
 • Lower Your Cholesterol Without Drugs
 • The Natural Diabetes Cure
 • No More Horse Estrogen!
 • Zen Macrobiotics for Americans
 • Testosterone Is Your Friend
 • The Supplements You Need

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki