Seno za lepšo prihodnost konj

  • UR
  • četrtek, 26. september 2013
(Foto: Shutterstock)

Društvo za zaščito konj rešuje in oskrbuje pomoči potrebne konje ter jim išče nove, ljubeče domove. Veliko večino konjev dobijo z odvzemi prek inšpekcijskih služb, nekatere pa rešijo sami. Na treh lokacijah društva je trenutno v oskrbi sedemnajst konj.

Letos so v okviru društva pridelali nekaj sena, vendar ga ne bo dovolj za vso zimo, zato zbirajo finančna sredstva za nakup krme. Ta problem skušajo rešiti še pred zimo, ko se bo cena krme vrtoglavo dvignila.

Na vas se obračajo s prošnjo, da jim pomagate po svojih najboljših močeh. S tremi evri boste podarili kocko sena, ki pokrije dnevne potrebe enega konja. Če bi po tri evre nakazalo tisoč ljudi, bi imeli vsi konji vso zimo dovolj krme. Vsak evro bo še kako dobrodošel, kajti društvo deluje izključno na osnovi prostovoljnih prispevkov in donacij.

Sredstva lahko nakažete na račun Društva za zaščito konj,Šercerjeva 9, 3320 Velenje, račun: SI56 1010 0005 0589 375. Lahko jim pomagate tudi tako, da podarite kako kocko/balo sena ali slame, ki jo bodo z veseljem prišli tudi iskat.

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Vesna Plevnik Vodušek

Vesna Plevnik Vodušek dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki