Kako si? Vsak dan boljše!

  • UR
  • sreda, 25. september 2013
(Foto: Shutterstock)

Kako si? se imenuje projekt, ki ga ob dnevu duševnega zdravja – obeležujemo ga 10. oktobra – že šesto leto zapored prirejajo študenti Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

Cilj projekta je ozaveščanje o pomenu skrbi za duševno zdravje, letošnji dogodki, ki se bodo zvrstili med 5. in 12. oktobrom, pa bodo pokazali, kako nam pri tem pomaga pozitivna psihologija. To je mlada veja psihologije, ki preučuje duševno blagostanje, optimizem, samospoštovanje, pozitivna čustva, ustvarjalnost, samoučinkovitost, zanos, osebnostno rast, ljubezen, empatijo, sočutje … pozitivne vidike življenja, s katerimi lahko razvijamo svoje potenciale, vrline in odlike.

Na številnih dogodkih, ki bodo potekali v Ljubljani in Novem mestu, bodo študenti skupaj s strokovnjaki psihologi predstavljali vpliv pozitivne psihologije na naše razmišljanje, čustvovanje in grajenje kakovostnih medosebnih odnosov. Na okroglih mizah, predavanjih, delavnicah in filmskih večerih boste skupaj s strokovnjaki raziskovali psihološke, nevrološke in antropološke vidike sreče ter optimizem na delu, odkrivali, kako spodbuditi ustvarjalnost in kako deluje joga smeha ter preizkusili, kako z rekreacijo doseči boljše počutje.

Več informacij o dogodkih in programu je na voljo na spletni strani kakosi.si.
Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki