Vabljeni na predavanje Vsak trenutek je lahko nov začetek

  • UR
  • ponedeljek, 16. september 2013
Šola zdravja - Telovadimo v Piranu
Šola zdravja - Telovadimo v Piranu

Zdravnik ni čarovnik in nam ne more ustvariti zdravje, če sami ne pripomoremo k temu. Idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja, nevrolog Nikolay Grishin, dr. med. s svojimi vajami »1000 gibov« vsako jutro razmigava naše državljane. Na petkovem predavanju nam bo svetoval kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora.

Obdobje v kakšnem danes živimo je z vidika telesne dejavnosti manj prijazno kot je to bilo v preteklosti. Bolj se prevažamo z avtomobili kot pešačimo ali kolesarimo, tudi stopnice že imamo tekoče ali pa uporabljamo dvigalo, hrano in pijačo nam dostavljajo na dom, nakupujemo lahko iz naslanjača, pretiravamo v gledanju televizije, računalniški zaslon je zamenjal naše domače okno … Skratka, taki in podobni dejavniki so razlog nezadostne stopnje telesne dejavnosti med ljudmi vseh starostnih skupin.

Zaradi tega moramo sami poskrbeti za aktivno preživljanje prostega časa, ker le tako bomo ohranjali, krepili in vzdrževali naše zdravje Za zdravje ni potrebna intenzivna vadba, že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti zmanjšuje našo ogroženost za nastanek in napredovanje kroničnih bolezni. 

Predavanje »Vsak trenutek je lahko nov začetek« bo v petek 20. septembra ob 18. uri v Mladinskem domu Jarše (Produkcijska šola) na Jarški cesti 44 v Ljubljani. Vstop je prost!

Društvo Šola zdravja že šesto leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji, ki se zavedajo, da lahko sami največ pripomorejo k ohranjanju dobrega zdravja in boljšega počutja. Ob osnovni aktivnosti (jutranji telovadbi), Šola zdravja s podobnimi predavanji, izobraževanji in delavnicami poziva k spodbujanju redne telesne dejavnosti za krepitev znanja, veščin, ozaveščenosti in motiviranosti ljudi v zvezi s telesno dejavnostjo za krepitev zdravja.

Tudi prek svoje spletne strani srce-me-povezuje.si/solazdravja nas redno informira o možnostih telesnega udejstvovanja v naših bivalnih okoljih.