Dr. Neal Barnard: Rešite se zasvojenosti s hrano

  • UR
  • sreda, 11. september 2013
Rešite se zasvojenosti s hrano, avtor dr. Neal Barnard.
Rešite se zasvojenosti s hrano, avtor dr. Neal Barnard.

Založba Planet, 2013, 371 strani, 28,75 €. Prevedel Erik Majaron.

"Še nihče mi ni rekel, da se ne more rešiti želje po redkvicah ali stročjem fižolu. In nikoli nisem srečal nikogar, ki bi bil zasvojen s špinačo, melonami, hruškami ali glavnato solato. Zapeljivci so predvsem sladkor, čokolada, sir in meso," pravi dr. Neal Barnard, avtor knjige Rešite se zasvojenosti s hrano, ki je nedavno izšla pri založbi Planet.

Dr. Neal Barnard, ki se prehranjuje vegansko, v knjigi razkriva skrite vzroke hlepenja po čokoladi, piškotih, sladkarijah, siru, mesu in drugih problematičnih živilih. V knjigi na osnovi medicinskih raziskav, vzorčnih jedilnikov in resničnih zgodb ljudi svetuje, kako se rešiti hlepenja po nezdravi hrani in spremeniti prehranjevalne vzorce. V njej boste našli primere iz vsakodnevnega življenja, vprašalnike in uporabne nasvete. Poleg tega knjiga prinaša presenetljiva dejstva o tem, kako nas določena hrana zasvoji; razlago kemičnih procesov, ki povzročijo hlepenje; uporabne nasvete, s katerimi se boste osvobodili ciklov hlepenja in ukrotili svoj tek; in sto slastnih, dobrodejnih veganskih receptov, ki telesu pomagajo, da se osvobodi uroka problematičnih živil, za vas pa pomenijo pot do optimalne telesne teže, trdnega zdravja in dobrega počutja.

Dr. Neal Barnard je ustanovitelj in predsednik Zdravniškega odbora za odgovorno medicino, nepridobitne organizacije s sedežem v Washingtonu. Namen odbora je promovirati preventivno medicino, pravilno prehrano in višje standarde na področju raziskovanja. Dr. Neal Barnard opravlja raziskave učinkov prehrane na različne zdravstvene težave.

Galerija

Rešite se zasvojenosti s hrano, avtor dr. Neal Barnard.

Dr. Neal Barnard je napisal več kot deset knjig, njegove raziskave so objavljene v revijah Scientific American in American Journal of Cardiology ter v drugih pomembnih publikacijah. Pogosto predava po vsej državi, sicer pa je izredni profesor na medicinski fakulteti George Washington v Washingtonu D.C., kjer tudi živi.