Predstavitev knjige Rak na duši avtorice dr. Nele Sršen

  • UR
  • torek, 25. junij 2013

Sreda, 3. julija 2013, ob 18. uri v prostorih Knjižnice Domžale, Cesta talcev 4, Domžale (v Mercatorjevem centru)

Dr. Nela Sršen je ugledna zdravnica, kirurginja, članica tima za transplantacijo jeter v Univerzitetni bolnišnici v Padovi. Je znana humanitarka, ki je pomagala številnim bolnikom iz domovine Hrvaške pa tudi drugih držav, ki so nastale po razpadu nekdanje Jugoslavije. Med njenimi bolniki sta slikar Dalibor Jalavić in kantavtor Arsen Dedić, iz Slovenije prevajalka knjige Rak na duši Stajka Skrbinšek.

V knjigi Rak na duši dr. Nela Sršen razkrije svoja najgloblja čustva, ki so ji pripeljala bolezen, kako je kot bolnica  doživela stanje klinične smrti in kako je zdravila svoje bolečine. Na podlagi izkušenj tako bolnice kot zdravnice - še posebej z opazovanjem bolnikov,  je prišla do mnogih spoznanj o zdravljenju raka tako s konvencionalno medicino kot komplementarnimi metodami, poudarja pa tudi pogosto spregledano pomembnost vpliva naše duševnosti na nastanek bolezni in njeno ozdravitev.

Na novinarski konferenci – vodila jo bo dr. Manca Košir -- ob predstavitvi knjige Rak na duši bodo poleg avtorice, dr. Nele Sršen, in njene bolnice, prevajalke knjige Stajke Skrbinšek, še dr. Erik Brecelj kirurg na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki