Upanje za Štefana (HOPE4STEFAN)

  • UR
  • četrtek, 27. junij 2013
(Foto: Dreamstime)

Dobrodelna akcija HOPE4STEFAN ob podpori Društva distrofikov Slovenije za Štefana Bevčiča zbira sredstva za financiranje sodelovanja v klinični raziskavi zdravljenja ALS (amiotrofična lateralna skleroza) z matičnimi celicami. Štefan je star 40 let in že dve leti in pol živi z diagnozo te izjemno hitre degenerativne bolezni živčevja. ALS je bolezen, ki povzroča umiranje gibalnih živčnih celic v možganski skorji, možganskem deblu in v hrbtenjači. Zaradi propadanja živčevja oslabijo še mišice, ki sčasoma postanejo nefunkcionalne. Obenem miselni procesi in živčevje v očeh ostanejo neprizadeti. Bolniki z ALS ostanejo ujeti z živimi mislimi v svoje negibno telo, večina pa jih umre zaradi zadušitve.

Štefan želi boj s to terminalno boleznijo nadaljevati s sodelovanjem v kliničnih raziskavah in z zdravili univerzitetne klinike mehiške univerze Tecnologico de Monterrey, ene najboljših zasebnih ustanov na področju zdravljenja ALS.

Za to pa so potrebna finančna sredstva: svoj prispevek lahko nakažete na transakcijski račun Društva distrofikov Slovenije: SI56 03134- 1000000534 (sklic: 238 – 062, SWIFT: SKBASI2X, namen: Donacija – Štefan Bevčič).

Več na: hope4stefan.org in drustvo-distrofikov.si.

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki