Upanje za Štefana (HOPE4STEFAN)

  • UR
  • četrtek, 27. junij 2013
(Foto: Dreamstime)

Dobrodelna akcija HOPE4STEFAN ob podpori Društva distrofikov Slovenije za Štefana Bevčiča zbira sredstva za financiranje sodelovanja v klinični raziskavi zdravljenja ALS (amiotrofična lateralna skleroza) z matičnimi celicami. Štefan je star 40 let in že dve leti in pol živi z diagnozo te izjemno hitre degenerativne bolezni živčevja. ALS je bolezen, ki povzroča umiranje gibalnih živčnih celic v možganski skorji, možganskem deblu in v hrbtenjači. Zaradi propadanja živčevja oslabijo še mišice, ki sčasoma postanejo nefunkcionalne. Obenem miselni procesi in živčevje v očeh ostanejo neprizadeti. Bolniki z ALS ostanejo ujeti z živimi mislimi v svoje negibno telo, večina pa jih umre zaradi zadušitve.

Štefan želi boj s to terminalno boleznijo nadaljevati s sodelovanjem v kliničnih raziskavah in z zdravili univerzitetne klinike mehiške univerze Tecnologico de Monterrey, ene najboljših zasebnih ustanov na področju zdravljenja ALS.

Za to pa so potrebna finančna sredstva: svoj prispevek lahko nakažete na transakcijski račun Društva distrofikov Slovenije: SI56 03134- 1000000534 (sklic: 238 – 062, SWIFT: SKBASI2X, namen: Donacija – Štefan Bevčič).

Več na: hope4stefan.org in drustvo-distrofikov.si.

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki