Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Protibolečinske tablete škodijo erekciji

(Foto: Jupiterimages)

Moški, ki daljši čas jemljejo visoke odmerke protibolečinskih sredstev, bodo verjetneje imeli težave z erektilno disfunkcijo, spolno motnjo, pri kateri moški ni sposoben doseči ali ohranitidovolj čvrste erekcije za uspešen spolni odnos. Znanstveniki so vokviru raziskave, ki so jo objavili v reviji Spine, pregledali zdravstvene kartoteke 11 tisoč moških, ki so jim zaradi kroničnih bolečin v hrbtenici predpisali opioide, kot je oksikodon.

Ugotovili so, da že štirimesečno jemanje tovrstnih protibolečinskih sredstev za polovico poveča možnost za nastanek erektilne disfunkcije. Kar 19 odstotkov moških, ki so daljši čas jemali opioide, je izkusilo erektilno disfunkcijo, raziskovalci pa menijo, da je odstotek verjetno še višji, saj mnogi moški tega stanja ne omenijo zdravniku. Opioidi vplivajo na erekcijo, ker znižujejo raven testosterona.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

erektilna disfunkcija , protibolečinska zdravila

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

21. 04. 2019 08:28:40
Tablete za Erekcijo - http://tonzes.com/erectsi.htm sam uporabljam Zytax že kakšne 3 lete - zelo zadovoln. nič stranskih plus to da se mi je stanje izboljšalo, res pa je da sem tudi prenehal kaditi.