Piknik za samooskrbo

(Foto: Dreamstime)

Ponedeljek, 17. junij, Biotehniški center GRM Novo mesto

Da je dvig ravni samooskrbe s hrano v Sloveniji zgodovinska nujnost, se zaveda tudi Zavod Viva, zavod za boljše življenje v Sloveniji. Zavod Viva kot eno od možnih poti za krepitev samooskrbe vidi povezovanje družbeno odgovornega gospodarstva in iniciativ socialne ekonomije, ki bi s skupnimi projekti, z izmenjavo idej ter s poslovnim sodelovanjem okrepili porabo lokalno pridelane hrane ter s tem spodbujali trajnostne oblike pridelave in predelave hrane. Zato zavod pripravlja Piknik z namenom, s katerim želi prispevati k oblikovanju skupnosti, ki v lokalno pridelani hrani prepoznava prihodnost slovenskega kmetijstva.

Na pikniku bodo povezali uspešne iniciative socialne ekonomije ter predstavnike družbeno odgovornega gospodarstva, ki v novih pristopih k povečanju samooskrbe prepoznavajo potencial za naš razvoj. Piknik z namenom bo potekal ta mesec, v ponedeljek, 17.junija, in sicer na tratah Biotehniškega centra GRM Novo mesto.

Več informacij o tem in o preteklih dogodkih lahko preberete na Facebook strani Zavoda Viva, lahko pa tudi pišete na e-naslov info@zavodviva.si.

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Liljana Mervic

doc. dr. Liljana Mervic dr. med. spec. dermatovenerologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki