7. Dan ekovasi

  • UR
  • petek, 14. junij 2013

Art središče, Središče 47, Prosenjakovci, začetek ob 9. uri

Tradicionalni pomladni dan ekovasi se tokrat seli na drugi konec Slovenije, v Prekmurje. Dan ekovasi vsako leto združi več kot 200 ustvarjalcev trajnostne družbe in celostno zdravega življenja: ekologe, sonaravne vrtičkarje in kmetovalce, permakulturnike, arhitekte, strokovnjake za gradnjo zdrave skupnosti in gradnjo hiš iz naravnih materialov itd.

Letošnji Dan ekovasi se bo začel v soboto, 15. junija, ob 9. uri in zaključil v nedeljo ob 18. uri.

Gostili nas bodo v Art središču, zavodu za razvoj in umetnost, ki leži na robu vasi Središče, tik ob Madžarski meji.

Sobotni del praznika življenja in sonaravnosti bo potekal po metodi Odprti prostor in bo nudil nepredvidljiv, a zelo širok spekter uporabnih znanj in veščin ter obilo zabave. Rdeča nit obravnavanih tem bo vprašanje: "Kako naprej?"

V nedeljo bomo nadaljevali z zeliščarskim sprehodom, bliskovito permakulturno delovno akcijo, delavnico izdelave rastlinske čistilne naprave, obiskom eko-socialne kmetije Korenika in drugih lokalnih zanimivosti.

Prispevki: sobota – dobrote za skupno kosilo in prostovoljni prispevki, nedelja – prispevki za oglede in obroke. Informacije in prijave na ekovas.si

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki