Slovesni sprejem nagrajencev akcije Moj zdravnik 2013

Župan Dušan Strnad; moj ginekolog 2013, Andrej Pogačnik, dr. med., spec. ginekologije in porodništva; moja pediatrinja 2013, Ksenija Peršin Zupet, dr. med., spec. pediatrije; direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič.
Župan Dušan Strnad; moj ginekolog 2013, Andrej Pogačnik, dr. med., spec. ginekologije in porodništva; moja pediatrinja 2013, Ksenija Peršin Zupet, dr. med., spec. pediatrije; direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič. (Foto: Gašper Stopar)

Občina Ivančna Gorica in Zdravstveni dom Ivančna Gorica sta pripravila slovesni sprejem za mojo pediatrinjo 2013, Ksenijo Peršin Zupet, in mojega ginekologa 2013, Andreja Pogačnika. Osemnajstega aprila je v sejni sobi Občine Ivančna Gorica oba nagrajenca sprejel župan Dušan Strnad, ki jima je za njuno uspešno delo in prispevek k prepoznavnosti občine podelil posebno županovo priznanje – spominski kovanec.

Župan Dušan Strnad je v nagovoru poudaril pomen dobrega sodelovanja med občino in zdravstvenim domom, saj je ta ustanova neposredno povezana s tem, kar je občanom najdragocenejše – z zdravjem. Zgolj s skupnimi močmi pa je možno doseči, da so zdravstvene storitve strokovne in kakovostne. Župan je obema zdravnikoma izrazil hvaležnost za izvrstno opravljanje njunega poklica, z željo, da bi njun odnos, delo in strokovnost še naprej bogatili življenje ljudi, med katerimi delata, lokalna skupnost pa si bo še naprej po najboljših močeh prizadevala omogočati dobre razmere za delo.

Empatija, strokovnost in osebni odnos do vsakega pacienta

V imenu zdravstvenega doma je spregovoril njegov direktor Janez Zupančič, ki je poudaril, da je ključ do uspeha, ki sta ga dosegla oba zdravnika, edinstvena kombinacija empatije, strokovnosti in osebnega odnosa do vsakega, ki stopi v njuno ambulanto. To je toliko pomembneje, ker so njuni pacienti najranljivejši del populacije: otroci in ženske oziroma matere. Obenem je izrazil zadovoljstvo in ponos ob njunem uspehu ter jima zaželel še veliko delovnih uspehov. Ob tej priložnosti jima je v imenu kolektiva podaril nekaj strokovne literature.

Potrditev dela s srcem

Svoje vtise sta strnila tudi oba nagrajenca. Po besedah pediatrinje Ksenije Peršin Zupet ji priznanje pomeni potrditev, da dela dobro in s srcem, prav zadovoljstvo pacientov in lokalne skupnosti pa potrjuje delo zdravnikov, kar je tudi namen akcije Moj zdravnik, s katero želi revija Viva dvigniti ugled zdravniškega poklica v javnosti.

Tudi ginekolog Andrej Pogačnik je poudaril, kako pomembna je tovrstna potrditev za zdravniški poklic, še posebno pa je poudaril dobro počutje med sodelavci in ljudmi, s katerimi se pri svojem delu srečuje v občini Ivančna Gorica, saj mu zelo ugajata pristno dolenjsko razmišljanje in življenje. Ob tej priložnosti sta oba zdravnika poudarila, kako zelo so so za dobro delo pomembne delovne razmere, pa tudi zdravstveno osebje, s katerim sodelujeta.

Slovesnosti so dodali kulturni pridih zvoki violine izpod prstov Brine Dolores Omahen, učenke Glasbene šole Grosuplje, enota Ivančna Gorica, in pesem študenta medicine Aljaža Levstka z naslovom Najboljši. Oba sta stara znanca v ambulanti Ksenije Peršin Zupet.

Najboljši

Najboljši od njih
so vedno znali najti pot,
ko se je že večerilo.
O njih se je govorilo s spoštovanjem,
ker so znali videti več kot ostali,
ki so gledali preplitvo in posamezno.
Njihove roke so magične,
ker znajo najti tisti dotik,
ki ozdravlja.
Njihove besede so kot par trdnih korakov,
ki te spremljajo v neznano.
Njihovi izrazi, kretnje in nasmehi
so znaki zaupnih prijateljev.

Morda se na trenutke zdijo
kot nekaj nedojemljivega,
a gotovo to le zato,
ker so z vso dušo
ljudje za ljudi.


Aljaž Levstek

Galerija

Župan Dušan Strnad; moj ginekolog 2013, Andrej Pogačnik, dr. med., spec. ginekologije in porodništva; moja pediatrinja 2013, Ksenija Peršin Zupet, dr. med., spec. pediatrije; direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič. Gašper Stopar

Župan Dušan Strnad podeljuje spominski kovanec v podobi občinske blagovne znamke "Prijetno domače" moji pediatrinji 2013, Kseniji Peršin Zupet, dr. med., spec. pediatrije. Gašper Stopar

Župan Dušan Strnad podeljuje spominski kovanec v podobi občinske blagovne znamke "Prijetno domače" mojemu ginekologu 2013, Andreju Pogačniku, dr. med., spec. ginekologije in porodništva. Gašper Stopar

Ksenija Peršin Zupet, dr. med., spec. pediatrije, moja pediatrinja 2013. Gašper Stopar

Andrej Pogačnik, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, moj ginekolog 2013. Gašper Stopar

Direktor ZD Ivančna Gorica Janez Zupančič in pomočnica direktorja Marta Praznik. Gašper Stopar

Župan Dušan Strnad. Gašper Stopar

Vesna Plevnik Vodušek

Vesna Plevnik Vodušek dr. med. spec. pediatrije

Irma Kuhar

Irma Kuhar dr. med. spec. psihiatrije, psihoterapevtka, kognitivno vedenjska terapevtka

Vsi Viva strokovnjaki