Skrbim zase in za okolje

  • NP
  • četrtek, 23. september 2010
Zložljivo kolo Bigfish
Zložljivo kolo Bigfish

Zložljiva kolesa Bigfish

Naraščanje števila vozil na cestah je zelo zaskrbljujoče. Ne le da množica pločevine ustvarja počasi premikajoče se kače in cestne zamaške, da kot lovci zaklada iščemo parkirna mesta, promet je tudi velik vir onesnaževanja in toplogrednih plinov. Zato svetujemo namesto vožnje z avtomobilom kolesarjenje, ki je prijazno okolju in zdravo tudi za nas. Kratke mestne razdalje lahko prevozimo z zložljivim kolesom Bigfish, ki ga lahko zložimo v nekaj sekundah in ga s seboj odnesemo v pisarno.


Kolesa Bigfish so primerna tudi za vožnjo od postajališča do cilja, naj bo dom, pisarna ali trgovina. Zloženega imamo lahko vedno pri roki, tako je strah, da bi nam ga kdo ukradel, povsem odveč. Čeprav ima manjši kolesi, je vožnja na Bigfishu enako udobna kot na običajnem kolesu. Tako je zaradi ustreznega razmerja razdalj med sprednjim in zadnjim kolesom, sedežem, krmilno ročico in pedalom. Zaradi trdnega okvirja pa je vožnja stabilna. Za še bolj udobno vožnjo pa poskrbijo tudi prestave.

Nastali v Sloveniji

Zasnovo zlaganja kolesa je razvil inženir in inovator Niko Mihelič leta 2002. Zasnovali in oblikovali so ga pri nas, izdelali pa v Italiji. Njegov okvir je izdelan iz enega kosa in ni nič manjši od običajnega mestnega kolesa. "Klip-klap" sistem zlaganja kolo v samo 12 sekundah spremeni v priročen paket. Zloženo kolo zavzame malo prostora, zato ga je enostavno prenašati in shranjevati.
Galerija

Zložljivo kolo Bigfish

Zložljivo kolo Bigfish

Zložljivo kolo Bigfish

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki