Izbrali ste: Moj zdravnik 2011 je Peter Bossman, dr. med.!

  • UR
  • četrtek, 07. april 2011
Moj zdravnik 2011 je Peter Bossman, dr. med.!
Moj zdravnik 2011 je Peter Bossman, dr. med.!

Petnajst let je že človek v našem središču in petnajst let vi, drage bralke in bralci, ki dajete svoj glas za najboljše, kar je v ljudeh in zdravniškem poklicu. Skupaj hodimo zavestno po poti celostne skrbi zase, odgovornosti do sebe in za svoje zdravje. Solidarnost, človekoljubje in dobrota so vrednote, ki jih v naši reviji Viva in z akcijo Moj zdravnik negujemo in varujemo kot največji zaklad.

Letos ste že petnajstič zapovrstjo izbrali najbolj cenjene zdravnike. Glasovanje je potekalo od 3. januarja do 18. marca, slavnostna prireditev pa se je zgodila prav na svetovni dan zdravja, 7. aprila. Letošnja jubilejna akcija je še posebej žlahtna, saj je njen častni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, nenazadnje pa tudi zato, ker ste si letos lahko prenos slovesne podelitve najbolj cenjenim zdravnikom v neposrednem prenosu ogledali tudi na RTV Slovenija.

Slavnostni zaključek vrhunca akcije, ki je potekal v Festivalni dvorani v Ljubljani, je minil v toplem vzdušju najbolj eminentnih gostov in vrhunskih nastopajočih. Prireditev je povezovala igralka Eva Kraš, skupaj z nastopi glasbene skupine Alafetiš z baletno predstavo koreografinje Kjare Starič, pevk Ljobe Jenče s pozavnistom, Tinkare Kovač in Nine Strnad pa je prireditev sporočila, da je to, kar vsi nosimo v svojih srcih, spet najbolj vredno. V majski številki ne spreglejte reportaže s prireditve, prve utrinke s prireditve pa si lahko ogledate na našem portalu Viva.si.

Z več kot 14.000 glasovi, zbranimi z glasovnicami, objavljenimi v različnih medijih, prek portala Viva.si, radijskih postaj, s klici na brezplačno številko ter s kuponi, ste nagradili iskrenost, toplino in sočutje ter izbrali najbolj spoštovane in cenjene zdravnike:

Petra Bossmana, dr. med., spec. splošne medicine,
Mariso Višnjevec Tuljak, dr. med., spec. šolske medicine,
Valerijo Šaško, dr. med., spec. splošne in družinske medicine, ter
Mileno Igličar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva.

Tudi letos strokovna komisija, ki jo sestavljajo prim. Marko Demšar, dr. med., Dean Klančič, dr. med., Ivan Cibic, dr. med., doc. dr. Marjan Premik, dr. med., in prof. dr. Pavel Poredoš, dr. med., bdela nad potekom akcije in glasovanjem.