Borut Miklavčič, nekdanji minister za zdravje: Ob jubilejni 15-letnici akcije Moj zdravnik

  • UR
  • četrtek, 13. januar 2011
Borut Miklavčič, nekdanji minister za zdravje
Borut Miklavčič, nekdanji minister za zdravje

Spodbuda in priznanje za strokovno delo

Najprej iskrene čestitke reviji Viva in vsem njenim sodelavcem, predvsem pa pobudnikom in nosilcem akcije Moj zdravnik.

Ob spremljanju poročil slovenskih medijev o delu zdravnikov in delovanju zdravstvenega sistema opažam veliko nesorazmerje med poročanjem o dobro opravljenem delu zdravnikov ter o posameznih težavah in problemih, ki pri tem nastajajo. Spremenimo znani pregovor, naj se zdaj glasi: le dobra novica je spodbudna. Bodimo pazljivi pri kritiki in ne skoparimo s pohvalami. Naj bo v poročanju naših medijev več pozitivnega – in pri tem je Viva vzor.

Povprečni slovenski zavarovanec obišče zdravnika več kot petkrat v letu dni. To kaže, da gre za ogromno opravljenega dela in veliko predanost zdravnikov do slehernega bolnika. Prav zato je Vivina akcija Moj zdravnik pomembna in spodbudna, saj pomeni veliko priznanje vsem zdravnikom in zahvalo bolnikov za opravljeno delo in vrnjeno ali izboljšano zdravstveno stanje.

Veljalo bi razmisliti, kako naj akcija Moj zdravnik doseže večjo publiciteto in pozornost v slovenskem prostoru, saj pomeni spodbudo za čimbolj strokovno opravljanje dela.
In ne nazadnje, moj osebni zdravnik je strokoven, skromen in prijazen, spremlja pa skoraj tri tisoč opredeljenih zavarovancev. V širši javnosti je anonimen, za svoje paciente pa pomemben in nenadomestljiv. Hvala mu za to prizadevnost in hvala vsem zdravnikom.


Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki